Vrlo često sredom i petkom spremam sebi ovakve salate, koje su mi ustvari kompletan ručak, muž mi se nekad pridruži, nekad ne, u zavisnosti šta on hoće za ručak...
Sastojci: 1 velika ili 2 osrednje glavice crnog luka, 1 do 2 male ljute papričice, 2 veća čena belog luka, 2 lista lovora, 50 ml belog vina, 250 do 300 g razinih gljiva, 250 g skuvanih leblebija / slanutka, maslinovo ulje ili ulje od avocada
Priprema: Leblebije / slanutak ili skuvati ili koristiti iz konzerve.
Ja sam koristila iz konzerve, koji ste isprali pod mlazom vode i ostaviti da se ocedi od viška tečnosti.
Ne znam da li vi skidate kožicu sa zrnca ili ne, ja skidam onoliko koliko god mogu više.
Ja sam koristila iz konzerve, koji ste isprali pod mlazom vode i ostaviti da se ocedi od viška tečnosti.
Ne znam da li vi skidate kožicu sa zrnca ili ne, ja skidam onoliko koliko god mogu više.
U veći tiganj sipati ulje koje vi koristite. Ja sam od skoro počela da koristim ulje od avocada i jako mi se dopada.
Zagrejati.
Dok se ulje greje, očistiti crni luk i iseći na krupnije režnjeve, ako je luk preveliki, prvo ga presecite na 4 dela pa onda seći a ako je manji, ne morate.
Beli luk očistiti i ostaviti cele čenove.
Ljutu papriku preseći na pola i očistit sve semenke, lovorov list oprati i osušiti.,Sve ovo staviti u zagrejano ulje, smanjiti temperaturu, posoliti i pržiti da luk omekša, promešati.
Zagrejati.
Dok se ulje greje, očistiti crni luk i iseći na krupnije režnjeve, ako je luk preveliki, prvo ga presecite na 4 dela pa onda seći a ako je manji, ne morate.
Beli luk očistiti i ostaviti cele čenove.
Ljutu papriku preseći na pola i očistit sve semenke, lovorov list oprati i osušiti.,Sve ovo staviti u zagrejano ulje, smanjiti temperaturu, posoliti i pržiti da luk omekša, promešati.
Dok se luk prži, očistiti gljive i iseći ih na krupnije. Ja sam koristila smrznute gljive i bila je razna mešavina, vi koristite ono što imate.
Povećati temperaturu, dodati gljive i pržiti na jačoj, ali ne i prejakoj temperaturi, naliti vinom i kuvati dok vino ne uvri, oko desetak minuta.Dodati oceđene leblebije / slanutak, poklopiti i pržiti sve zajedno još desetak minuta.
Posoliti, pobiberiti po ukusu i dodati sitno iseckan peršun ili timijan i poslužiti toplo.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар