среда, 9. октобар 2019.

Salata od sveže cvekle

Danas odemo muž i ja u prodavnicu da kupimo neke namirnice i kako uđosmo vidimo ogromnu paletu punu sa kesama ovih divnih cvekli i to za koje pare, manje od 2 kanadska dolara i ko bi im odoleo...naravno kupim jednu kesu od 4.5 kg i deo je završio u ovoj salati a deo se kuva u šerpi, biće je malo i za zimnicu. Ostalo je još sveže cvekle i u petak će biti neka salata od nje a da imam sokovnik pravila bih sok od nje i jabuke..


Sastojci:  500 g očišćene cvekle, 1 velika ljutika / aljma, po ukusu so i biber, 2 kašičice dijon senfa, 1 kašika ulja od avocada, 2 kašike jabukovog sirćeta, sitno iseckan; peršun, nana

Priprema:  Cveklu očistiti, oljuštiti i izrendati na krupnu stranu renda.
Ljutiku očistiti i izrendati na istu stranu ili iseckati na tanke kraće listiće ili iseckati što sitnije možete.


U zdelu sipati ulje, dijon senf, sirće, so i biber i umutiti sa žicom.
Preliti preko salate, dodati začinske biljke po vašem izboru, promešati i ostaviti desetak minuta da se ukusi sjedine.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар