петак, 11. октобар 2019.

Salata od plavog patlidžana i paprika

U okviru ovih naših igrica na Coolinarici,u koje pokušavam da učestvujem onoliko koliko mogu i koliko mi vreme dopusti, otkrijem puno puta odlične recepte, koje definitivno želim da uvrstim u moje omiljene, jedan od tih recepata je i ovaj...Sećam se pre nekih tridesetak godina da sam ovu salatu vrlo često pravila, ali je ona bila deo zimnice i onda sam na nju zaboravila...
Idealna je kao predjelo,može da vam bude i odlična salata uz pečeno meso.


Sastojci:  2 veća plava patlidžana, 10 slatkih i 5 ljutih paprika, 4 do 5 čena belog luka, 2 pune kašike seckanog peršuna, 100 ml sirćeta, 2 do 3 kašike maslinovog ulja, so i biber

Priprema:  Paprike i plavi patlidžan ispeći ispod gornjeg grejača u rerni ili na roštilju. Staviti u veću šerpu, poklopiti i ostaviti da se ohladi preko noći.
Oljuštiti i ocistiti od semenki.
Prstima iskidati na tanje trakice, ali pazite da vam te trakice ne budu predugačke, bolje je da su kraće, jer se lakše jedu.

Beli luk oljuštiti i iseckati što sitnije možete, isto tako uraditi i sa peršunom.

U veću zdelu staviti paprike,ako ne volite da je puno ljuto, količinu ljutih paprika smanjite na onoliko koliko volite, ali pokušajte da stavite bar jednu, jer ta ljuta paprika čini ovu salatu odličnom. 
Dodati oljušten plavi patlidžan, koji ste takođe iscepkali na manje i kraće trakice, ( ja sam odstranila semenke, vi ne morate ) dodati beli luk, iseckan peršun, so, biber, ulje i sirće i sve promešati.
Pokriti i ostaviti u frižider da se dobro rashladi.


Meni je ova salata odlična sa feta sirom za doručak ili posle podnevnu užinu ( jer mi ne večeramo ) ali pošto sam je ja jela na dan kad sam postila, izostavila sam sir, ali sam zato umesila odličan domaći hleb pun semenki i meni je to bio ručak.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Slučajno sam i ja postavila gotovo isti recept i znam koliko je ukusna kombinacija i vrlo zdrav obrok :)

    PS. S obzirom da ne postoji edit komentara, napisala sam novi komentar s ispravkom :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vesna....pravila sam i ja nešto na tvoju temu i nama se jako dopalo, a i ova vrsta salate mi se dopala...

      Избриши