Priprema: Zagrejati rernu na 200°C.
Papriku oprati, obrisati, očistiti od semenki i iseći na trakice onako kako ih vi volite. Ja sam moju papriku presekla na pola pa onda na još pola i onda seći na malo deblje trakice.
U veći pleh staviti paprike, preliti sa maslinovim uljem, posuti sa začinima i solju i staviti u rernu da se peče,posle desetak minuta, promešati, dodati beli luk sečen ne deblje štapiće i peći još 5 do 10 minuta ili dok paprika lepo ne porumeni.
Paprike mogu i da se isprže, pa ako vam je tako lakše uradite tako.
Pred kraj pečenja paprika ispečene paprike preliti sa sokom od limete i vratiti nazad još minut da se zapeče sve zajedno.
Papriku oprati, obrisati, očistiti od semenki i iseći na trakice onako kako ih vi volite. Ja sam moju papriku presekla na pola pa onda na još pola i onda seći na malo deblje trakice.
U veći pleh staviti paprike, preliti sa maslinovim uljem, posuti sa začinima i solju i staviti u rernu da se peče,posle desetak minuta, promešati, dodati beli luk sečen ne deblje štapiće i peći još 5 do 10 minuta ili dok paprika lepo ne porumeni.
Paprike mogu i da se isprže, pa ako vam je tako lakše uradite tako.
Pred kraj pečenja paprika ispečene paprike preliti sa sokom od limete i vratiti nazad još minut da se zapeče sve zajedno.
Veći tiganj podmazati sa malo putera i staviti tortilju na zagrejani puter, posuti sa četvrtinom sira ( možete da koristite žuti ili beli cheddar sir, ili mešavinu italijanskih sireva ) i na polovinu tortilje / palačinke staviti četvrtinu od pečenih paprika, posuti sa malo seckanog peršuna i kad se sir otopio, a donja strana se lepo zapekla da bude hrskava, prebaciti onu polovinu sa sirom, gde nema paprike.
Staviti na tanjir..sad tako isto tako uraditi i sa preostalim tortiljama.Iseći na trouglove ili kako volite i poslužite toplo.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар