Punjen luk ili sogan dolma se pravi na mnogo načina, jedan od tih načina je i ovaj...
Priprema: Glavice crnog luka očistiti i kuvati u ključaloj vodi dok ne omekšaju,nemojte ih dugo kuvati da vam se ne bi raspale. Izvaditi ih,ocediti i ostaviti da se ohlade.Ostrim nožem izvaditi sredinu luka tako da ostanu samo po tri lista.
Pirinač skuvati u slanoj vodi i ocediti. Šampinjone iseći na sitnije kocke, slaninu na sitne kockice a beli luk iseći što sitnije.Na malo ulja propržiti slaninu da porumeni,dodati seckanu untrašnjost crnog luka,šampinjone i beli luk i dinstati dok pečurke ne omekšaju.Pred kraj dinstanja dodati paradajz pire, iseckani peršun,pirinač i začine po ukusu.(suvi začin,biber,malo mlevene ljute paprike) Unutrašnjost glavica luka napuniti pripremljenim filom.
Нема коментара:
Постави коментар