Sastojci: 250 g suvih kajsija, 250 ml soka od pomorandže, 200 g grčkog jogurta, 1 do 2 kašike granole za posipanje odozgore
Priprema: Suve kajsije iseći na četvrtine i preliti sokom od pomorandže ( ja sam koristila sok od pomorandže i manga ) i kuvati na tihoj temperaturi oko 10 do 15 minuta ili dotle dok vam kajsije dobro ne omekšaju.
Ako je potrebno dodati još soka od pomorandže.
Koristite sok bez dodatka šećera jer suve kajsije su slatke same po sebi ili ako imate domaće pomorandže, onda iscedite svež sok pa kuvati sa njim.
Ostaviti da se ohladi.
Raspodelite pripremljene kajsije u onoliko čaša koliko vam je potrebno, sipati po 2 dobro pune kašike jogurta, preliti sa malo soka koji je u šerpici, posuti sa izmrvljenom granolim i poslužiti za doručak.
Ako želite da ovo poslužite kao desert onda staviti kuglu dve sladoleda od vanile i preliti sa malo soka i poslužiti.Izbor je vaš.
Kod nas je bio poslužen za doručak, jer nam je dosta deserta ovih dana.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар