Stiglo nam je proleće a sa njim i mnogo zeleniše iz naših bašta a i po šumama pa zašto onda ne iskoristiti sve te blagodeti iz prirode. Ja nisam koristila ništa iz šume niti bašte već sam kupila u obližnjoj prodavnici😄😄😄
Sastojci: 30 ml masinovog ulja, 1 struk praziluka, 1 ljuta jalapeno paprika, 2 do 3 čena belog luka, 1 kašičica mlevenog cumina, 3/4 kašičice soli, 250 do 300 g lisnatog kelja, oko 400 g baby spanaća, 2 pune kašike krupnije sečenog peršuna, 4 jajeta, 150 do 200 ml povrtne supe, oko 50 g izmrvljenog feta sira
Praziluk dobro oprati, odseći tamniji deo i ostaviti za neku drugu upotrebu a ostali deo raseći na pola i isprati pod mlazom hladne vode.
Raseći svaku polovinu na još pola i iseckati veoma sitno i staviti u tiganj.
Ljutu papriku raseći na pola,( ako je paprika mala, onda stavite dve ) očistiti od semenki i žilica te i nju sitno iseckati i pržiti sve zajedno dok ne omekša, oko 4 minuta, mešajte malo češće.
Dodati cumin, beli luk i so i pržiti samo dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.
Spanać je mlad i njega ne treba čistiti, ali ga dobro oprati u hladnoj vodi i ako su mu drške duge, odseći ih.
Spanač ostaviti da se ocedi a lisnati kelj otresti od viška vode i sitno ga iseckati.
Posuti sa još malo fete i po želji posuti sa iseckanom mirođijom. Ja je nisam imala pa sam posula peršunom.
Poslužiti toplo, po želji možete dodati još malo ljutog sosa sa ukusom belog luka preko povrća.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар