Sastojci: 6 debljih kora za gibanicu
Sastojci za premazivanje kora: 2 jaja, 125 ml ulja, 250 ml kefira ili tečnog jogurta, 2 pune kašike kisele pavlake
Sastojci za fil: 150 g feta sir, 200 g rikota sir, puna šaka peršuna, ako je potrebno,soli
Sastojci za premazivanje kora: 2 jaja, 125 ml ulja, 250 ml kefira ili tečnog jogurta, 2 pune kašike kisele pavlake
Sastojci za fil: 150 g feta sir, 200 g rikota sir, puna šaka peršuna, ako je potrebno,soli
Priprema: Izmrviti oba sira i dodati sitno iseckan peršun, izmešati i ostaviti sa strane.
U zdelu sipati ulje, jogurt, kiselu pavlaku i dva jaja i sve dobro umutiti sa žicom za mućenje.Moj pekač je bio tačno širok koliko su mi i kore bile široke i ja sam kore skupljala u lepezu sa kraće strane.
Tako isto uraditi i sa preostalim korama i filom.
Tečnosti bi vam trebalo ostati za jedno 4-5 kašika, to preliti preko kora, sipati svuda po malo.
Nemojte puno da stiskate kore, malo ih raširite kad su u pekaču.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180° oko 45 minita.
Pečenu pitu malo ohladiti, iseći na parčiće i poslužiti sa jogurtom ili kiselim mlekom.Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар