Sastojci: po 1 tikvica (zucchini ) po osobi, 1 veća glavica crnog luka, 2 do 3 čena belog luka, 1 mala ljuta papričica, po 2 do 3 šampinjona po tikvici, 250 g sitno iseckane šunke ili ćuretine, 1 puna kašika sitno iseckanog peršuna, po ukusu začini; so,biber, suvi začin,tučena ljuta paprika, pola kašičice italijanskog začina, 50 g sitno izrendana mozzarella, 2 do 3 kašike maslinovog ulja
Priprema: Tikvice oprati, odstraniti im vrhove i preseći ih na pola.
Izdubiti sredinu sa kašičicom i barkice ostaviti sa strane. Sredinu sitno iseckati i staviti u zdelu.
Izdubiti sredinu sa kašičicom i barkice ostaviti sa strane. Sredinu sitno iseckati i staviti u zdelu.
Dok se to prži, ako imate ostatke šunke ili ćuretine od Božića ( kod nas je bila šunka, koja je preostala od Vaskrsa ) sitno iseckati ili samleti na mašini za meso.
Na kraju, skloniti sa ringle i dodati sitno iseckan peršun,promešati i probati da li je šta potrebno od začina.
Napuniti barkice sa smesom,naređati na pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 25 minuta ili dok tikvice ne omekšaju.
Izvaditi iz rerne, posuti sa sitno izrendanim sirom i vratiti nazad u rernu, samo da se sir otopi.Posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplo..uz to možete poslužiti i kiselu pavlaku i salatu po izboru.
Za vas, koji ne jedete meso, možete da povećate količinu šampinjona.
Ako ne možete da kupite ove male tikvice, možete da koristite krompir, koji ćete prethodno da skuvate, ali ne do kraja, preseći na pola, izdubiti sredinu, pomešati sa priprem ljenom masom i napuniti polutke krompira i peći u rerni dok se krompir ne ispeče....Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар