понедељак, 22. мај 2023.

Paprike punjene pasuljem

 Mi paprike volimo na svaki mogući način a ovako sam paprike pravila odavno i nikako da ih ponovo napravim. Recept je na Coolinarici napisan još u novembru 2014 godine i tada sam koristila suve paprike, e ovog puta nema suvih paprika ali zato ima odličnih banana paprika i ja ih volim da su ljute, ko ne voli ljuto može da koristi roge ili ako imate suve, još i bolje.


Sastojci: 8 crvenih paprika roga ili suvih paprika, 200 g belog pasulja, 2  glavice crnog luka, 70 g seckanih oraha, 1 kašika mlevene crvene paprike, 2 dl soka od paradajza, 2 paradajza, 1 dl supe od povrća, 0.5 dl ulja, po ukusu suvi začin,biber,so, 1/2 praziluka, 2 čena belog luka

Priprema: Ako koristite suve paprike preliti toplom vodom i ostaviti da omekšaju, a ako koristite sveže oprati ih i očistiti.
Pasulj skuvati, a potom ocediti od suvišne tečnosti.

Crni luk i praziluk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju. Dodati obaren pasulj, pasiran beli luk, seckane orahe, mlevenu papriku i začine po ukusu, i sve to promešati.
Pripremljenim filom od pasulja napuniti paprike i zatvoriti kolutovima paradajza.
Ja nisam koristila paradajz jer sam zatvorila paprike sa njihovim poklopcima, koje sam odsekla.

Vatrostalnu posudu podmazati uljem, poslagati u nju napunjene paprike i preliti mešavinom soka od paradajza ( kod mene je to moj kuvani pradajz ) i supe od povrća. 
Ja sam imala malo suve slnie, koja nije bila baš mnogo mesnata pa sam isekla na parčiće i stavila na dno pekača a onda nisam premazivala uljem. Ta slanina je baš dala odličan šmek.


Pošto sam ja koristila manje paprike meni je ostalo malo pasulja, taj sam pasulj stavila preko slanine pa tek onda naređala paprike preko.

Pripremljene paprike staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata do 45 minuta....kad su lepo porumenele izvaditi i poslužiti tople.


Ovako pripremljene paprike odlične su i tople i hladne, nama uz ovo nije bila potrebna salata, dovoljan nam je bio moj domaći hleb.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар