уторак, 5. фебруар 2013.

Pljeskavice od šampinjona i pirinča

Za sve vas koji ne jedete meso ili da se malo odmorite od svih ovih dosadašnjih mesnih ručkova



Sastojci:

500 g šampinjona
250 g pirinča
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 mala šargarepica
1 ljuta papričica ( i ne mora )
1 puna kašika seckanog peršuna
1 jaje
po ukusu soli, bibera, vegete
po potrebi 3-4 kašike prezle

Za paniranje:

4-5 kašika brašno
2 umućena jaja
po potrebi prezle ili panko mrvice

Priprema:

Šampinjone očistiti,oprati i obariti u slanoj vodi. Ocediti ih i sitno iseckati.

Pirinač skuvati takođe u slanoj vodi ( ja sam stavila pola pirinča pola crvenu kinou ( quinoa ).Skuvan pirinač dobro ocediti.

Glavicu crnog luka i šargarepicu, koju ste prethodno očistili sitno iseckati i propržiti na malo ulja dok luk ne postane staklast. Dodati sitno isečenu ljutu papričicu i pasirani beli luk i propržiti vrlo kratko.

U veću zdelu staviti sitno iseckane šampinjone, oceđeni pirinač,ispržen luk,jaje,sitno seckan peršun i začine po vašoj želji.Sve to sjediniti u smesu i dodati prezlu, samo ako je potrebno da se napravi smesa, od koje se mogu praviti pljeskavice.

U teflonski tiganj, staviti vrlo malo ulja, praviti pljeskavice i svaku pljeskavicu prvo pobrašniti,staviti u umućena jaja i na kraju staviti u prezle ili panko mrvice ( po želji možete staviti i malo rendanog parmezana u prezllu ) i pržiti na tihoj vatri dok vam fino ne porumene sa obe strane.

Poslužiti tople kao prilog mesu ili samostalan vege ručak. Od njih možete napraviti i hamburgere, deca ih obično radije jedu tako.

Od ove smese sam dobila 10 pljeskavica….u zavisnosti kolike pljeskavice pravite.
********Ove  pljeskavice su lepljive kad se prave, pomozite sa sa mrvicama posle umočenih u jaja,da ih lepo oblikujete ******

Pljeskavice od pečuraka i prinča 005

Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар