понедељак, 18. фебруар 2013.

Punjeni paradajz

Punjeni paradajz vam može biti idealna večera, hladno predjelo ili sitni zalogajčići sa vašim prijateljima uz čašu hladnog piva.


Sastojci:

4 paradajza srednje veličine
4 kašičice ajvara
100 g suve kobasice
4 skuvana jaja
100 g rendanbog dimljenog sira
2 – 3 kašike kisele pavlake
1 kašika majoneza
po ukusu peršun,vlašac,biber,so,ljuta tucana paprika

Priprema:

Jaja skuvati,oljuštiti,preseći na pola, izvaditi žumanca i zgnječiti ih.Pomešati ih sa pavlakom, majonezom, seckanim vlašcem,seckanim peršunom,pobiberiti i posoliti po ukusu.

Paradajz oprati, iseći mu kapice i pažljivo ih izdubiti i okrenuti naopako da se ocede.

Kobasicu narendati,ja nisam migla pa sam je isekla veoma sitno.

U oceđeni paradajz staviti na dno kašikicu ajvara,preko ajvara rendanu kobasicu,pa pomešana žumanca sa pavlakom,majonezom i začinima,posuti rendanim sirom a preko poklopiti kapicom od obarenog belanca.

Preko belanca premazati vrlo malo sa pavlakom, posuti seckanim peršunom i ukrasiti po vašoj želji.

Preostale polovine belanca možete napuniti sa preostalom smesom pavlake i sitno seckane kobasice,posuti peršunom i poslužiti sa strane.

Posuti sitno tucanom ljutom paprikom ili slatkom, ako jedu deca.

Punjeni paradajz

Držati u frižideru do služenja, ako je dovoljno stegnuto,paradajz može da se raseće na pola.

Poslužoti uz neki fini prepečen hleb.

Punjeni paradajz

Prijatno!!!!!


Нема коментара:

Постави коментар