Još jedan fini dip od plavog patlidžana, koji možete poslužiti uz neke 
krakere, pita hleb ili kukuriznim čipsom,može vam biti i lagana večera 
sa parčetom prepečenog hleba. 
Sastojci:
1 osrednje veličine plavi patlidžan
2 veće crvene babure
1 glavica ljubičastog luka
2-4 čena belog luka
65 ml dobrog maslinovog ulja
2 kašike paradajz pirea
1 osrednje veličine plavi patlidžan
2 veće crvene babure
1 glavica ljubičastog luka
2-4 čena belog luka
65 ml dobrog maslinovog ulja
2 kašike paradajz pirea
     1-2 kašičice soli
1/4 kašičice sveže mlevenog bibera
1/4 kašičice sveže mlevenog bibera
Priprema:
Plavi patlidžan oprati i oljuštiti mu koricu ( ja nisam),papriku 
očistiti od semenke i membrane ( ako volite malo ljuto, dodati i jednu 
ljutu papričicu), luk očistiti  i svo povrće iseći na kocke veličine oko
 3cm.
Svo isečeno povrće staviti u činiju, dodati so, biber,maslinovo ulje i 
beli luk,sve dobro izmešati da vam povrće bude svuda utopljeno u ulje.
Rernu zagrejati na 200*C ,povrće isipati na pleh, koji ste postavili 
papirom za pečenje, pa ga poravnjati da vam sve bude u jednom redu. Peći
 oko 45 minuta i tokom pećenja promešati jednom. Posle pečenja povrće će
 vam biti zlatno braon ( pazite da ga ne pregorite) i mekano.Ostaviti da
 se prohladi. 
Staviti svo povrće u multipraktik i izmiksati ga  vrlo malo,dodati pire 
od paradajza i izmiksati ga onoliko koliko vi volite, ako volite 
komadiće povrća u dipu, ostavite a ako ne, onda ga izmiksati da vam bude
 veoma gladak
Dip može da bude poslužen sobne temperature ili možete ga ostaviti 
nekoliko dana u frižideru. Pre posluženja preliti sa malo maslinovog 
ulja.
Prijatno!!! 
 


 
super ideja! ja obicno radim namaz ili samo od patlidzana ili samo od paprika.. sljedeci put cu napraviti bas ovaj tvoj! =)
ОдговориИзбришиHvala Jovanka. mi ovaj dip jako volim, specijalno uz roštilj.
ОдговориИзбришиOvo ću baš da probam jer obožavam patlidžan:)
ОдговориИзбришиNećeš se pokajati... ja ga nekad jedem za doručak,namazan na hlebu i sa sirom.
ОдговориИзбриши