субота, 1. јун 2013.

Muffini s nutelom

Igrica za mesec maj " ajme, koliko nas je " je završena, gde je tema bila hleb, ja zbog mojih silnih obaveza ne stigoh da postavim sve recepte koje sam htela, ali nema veze. Još jedan način kako iskoristiti hleb ili kroasane koji više nisu sveži.



Sastojci:


     2 bajata kroasana ili hleb
     1 jaje
     2 žumanca
     50 g šećera
     1 kašičica vaniline esencije ili vanilla paste
     300 ml tečne pavlake
     nutela

Priprema:

Bajate kroasane ili hleb,iseći na kockice oko 2-2.5cm veličine.
Ako imate one dublje korpice za muffine,ako ne onda 6 malih remekina ili kalup za muffine dobro podmazati puterom ( ja sam ih isprskala sa sprejom za pečenje) i ostaviti na stranu.
Zagrejati rernu na 180*C
U veću zdelu umutiti jaja sa šećerom, dodati vanilu i pavlaku i sve sjediniti.Dodati isečene kroasane i sve dobro izmešati da vam upiju tečnost.
Sipati po dve kašike natopljenih kroasana u kalupe,preko staviti kašičicu dve nutele i opet preko sipati po kašiku natopljenih kroasana i tečnost, ako vam je ostala, raspodelite da svuda podjednako sipate, na kraju staviti po još malo nutele na vrh.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni, ako ih pečete u korpicama ili remekinima, staviti na neki pleh i peći ih oko 30 do 40 minuta, ili dok vam fino ne porumene.
Ohladiti ih malo pa ih poslužiti sa čokoladnim ili običnim mlekom.
Mogu vam biti desert ili topli doručak.
Moji su više rumeniji, jer sam morala da odem a muž ih je "pazio"....

4 коментара:

  1. Danas sam pregledala sve tvoje recepte s kruhom, svi su prekrasni, ne znam reći koji je bolji! Čamci, musaka, prženice s čokoladom, ma sve! Naravno da moram isprobati.
    Ja ću se udebljati!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo polako, jedan po jedan i po mali komadić ( ako možeš ).Od srca ti hvala i punoooo pozdrava.

      Избриши