субота, 7. децембар 2013.

SLANE BUHTLE

Vi znate koliko ja volim slana peciva. Imali smo goste na večeri i odlučila sam da umesto hleba poslužim ove slane buhtle...bile su izvrsne. Probajte ih i vi............


Sastojci:

400 g univerzalnog brašna
50 g hlebnog brašna
200 ml toplog mleka
7 g suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
50 ml maslinovog ulja
200 g ćureće šunke
75 g sitno rendanog žutog lako topljivog sira ( cheddar )

Priprema:

U toplo mleko dodati šećer i kvasac,promešati i ostaviti sa strane da kvasac naraste.

U dublju posudu prosejati oba brašna,dodati so, jaje, maslinovo ulje i narasli kvasac i zamesiti testo.
Istresti testo na radnu površinu i umesiti glatko testo. Oblikovati testo u kuglu, premazati svuda okolo sa maslinovim uljem i vratiti u posudu. Pokriti sa najlonom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla.

Uduplano testo premesiti ponovo i podeliti na manje kuglice. Moje testo je bilo oko 750 g i ja sam ga podelila na 12 kuglica po 64 g, po želji možete podeliti na još manje kuglice.


Šunku sitno iseckati a sir izrendati na sitnu stranu, ako želite možete šunku iseći na krupnije parčiće a sir u kockice,izbor je vaš.


Svaku kuglicu malo rastanjiti sa oklagijom ( meni nije bilo potrebno ekstra brašno jer testo se nije lepilo ) i na sredinu testa staviti malo šunkice i izrendan sira preko i prstima pokupiti stranice testa, zalepiti prstima i oblikovati u lopticu.


Vatrostalnu posudu podmazati sa puterom naređati svo testo i posudu, ostavljajući malo razmaka između, pokriti sa najlonom i ostaviti da testo ponovo naraste.

Naraslo testo premazati sa malo maslinovog ulja i vode, posuti sa susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 30 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.



Po želji, premazati pečeno pecivo sa malo otopljenog putera i ostaviti u plehu oko 5 minuta da odstoji, izvaditi pažljivo da se ne razdvoje i ostaviti na žici još desetak minuta.

Poslužiti ih tople.





Prijatno!!!!

11 коментара:

  1. Ja sam sve mislila da sam se odano vec prijavila,ali danas trazi opet:) Ok onda opet.A da ne komentarisem ovde divne buhtle ..ne ide.Zoki majstor si zaista ,kako se vec iz slika vidi kako su mekeee:)

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam ih probala nikada u slanoj varijanti, ali izgedaju mljac. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni su podjednako lepe i slane i slatke i volim ih...ove su jako brzo nestale, moraću da ih ponovim.Hvala.

      Избриши
  3. tj. izgledaju:) Eto vidiš koliko sam im se obradovala, odmah grešim...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema ih Nale više, ali ću ih ubrzo ponovo praviti...nisam stigla ni da ih se pošteno najedem a već su nestale.

      Избриши