субота, 7. март 2015.

Smoothie od tropskog voća

Meni su smoothie najbolji ujutru, pre ili posle kafice a mogu nam zameniti kompletan unos dnevne doze voća,potreban našem organizmu za 1 dan....što znači 1 čaša soka dnevno je dovoljna,ne bi trebali da svaki dan umesto svežeg voća popijemo čašu soka,moramo jesti voće i povrće i u svežem stanju....



Sastojci:

1 dobro zreo ananas
1 dobro zreo mango
1 banana
2 pomorandže
sok od l imuna
1 kašika meda ili po ukusu
250 ml kokosove vode, kokosovo mleko, sok od pomoradže ili ananasa bez dodatka šećera

Priprema:

Svo voće očistiti i iseći na kockice.
Preliti sa sokom od limuna,dodati med i šta želite od tečnosti i štapnim mikserom sve smrviti u tečnost, gustine po vašoj želji ili stavite sve u blender.


Ako kojim slučajem nemate sveže voće, može voće iz konzerve,ali bez dodatka šećera,zajedno sa tečnošću ili smrznuto voće a onda dodavati tečnost po potrebi.


Prijatno!!!!


6 коментара:

  1. I'm sure the day starts perfectly with a glass of this delicious smoothie! :)
    Hugs, my dear Zoki!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks my dear Gery...have a great weekend and it is good to start our day with glass of healthy juice. Hugs:)))

      Избриши
  2. U svemu se slazem sa vama i meni je ovo idealan dorucak i nacin za unosenje voca u organizam a da pritom ne moram sve zvakati :) Ja obicno dodajem sveze cedjenu pomorandzu ili kokosovu vodu ako zelim light verziju a za malo kremastiju kokosovo, bademovo ili neko drugo nut mleko. Ne volim mesati voce sa namernicama zivotinjskog porekla niti sa raznim kasama ili oatmeal-om. Voce se najbrze vari i praktikujem ga na pocetku dana tj za dorucak. Samo bih peokomentarisala kokosovu vodu pa to je za mene otkrice veka sto bi rekli. Idkreno ne mogu samu da je pijem ne svidja mi se ukus iako se "davim" u kokosu i kokodovom ulja, ali za smudije i sejkove prosto jedno savrsenstvo. Blago slatka a osvezavajuca. Ja je zamrznem kak kockice leda i dodam tako u toku leta ;)
    E zoko a za cicoku iz proslog posta nikad nisam cula a kada sam procitala koliko je zdrava uskoro ce se naci na mom tanjiru. Samo mi recite kakav ima ukus sa cime bi je vi uporedili?
    Veliki pozdrav mah mah :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aleksandra, na istoj smo talasnoj dužini, što se smoothija tiče....ja volim kokosovu vodu, ali da je dobro rashlađena sa kolutovima limuna, mi super odgovara po letnjim vrućinama.
      Čičoka mi nema neki ukus, ,probala sam je živu u salati...postaviću uskoro i taj recept, ali kad je spariš sa drugim namirnicama deluje mi kao krompir...u Americi ćeš je sigurno naći u whole foods, oni mora da je imaju..kod nas obične samoposluge je nemaju jer mnogi ljudi i ne znaju šta je čičoka, isto kao što ne znaju ni za aroniju, ili pogledaj po nekim health food stores.... Srećno i javi kad je nabaviš.....ja je imam u dvorištu kao cveće, ali joj je koren sitan i vretenast i bojim se da to nije to, inače se širi svuda i ako je čupam, preuzela bi mi celu baštu.
      Topli pozdrav.

      Избриши