понедељак, 25. новембар 2019.

Korneti od parmezana

Recept koji je napisan još 2010 godine ali nikako da ga postavim i na moj blog.
Divan recept i vrlo dekorativan, mozete posluziti za 14 februar, ili ako imate goste…... kao predjelo.


Sastojci:  175 ml sveže narendanog parmezan sira, 1/4 kašičice bibera, 175 gr kuvanog pasulja, 1 kašika pesto, 2 kašičice soka od limuna, 2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:  Iseći dva kruga po 9 cm u prečniku od malo čvršćeg papira,oblikovati ih u kornet i zalepiti ih nekim selotejpom da vam se ne otvore.

Na papiru za pečenje nacrtajte dva kruga po 9 cm u prečniku, ostaviti izmedju prostor oko 7-8 cm. Okrenuti papir naopakoi staviti u pleh u kome cete peći.

Narendati sir i izmešati sa biberom pa staviti kašiku sira na krugove koje ste iscrtali i peći na 175°C minuta, dok se ne otopi i porumeni. Izvaditi pa ostaviti oko jedan minut da se prohladi pa ih preneti na tanjir gde ćete staviti napravljeni kornet i odmah obaviti topli sir, takodje uraditi i sa sledećim krugom isto, tako dok ne potrošite sir, dobićete  oko deset korneta.

U blenderu ili multi praktiku staviti ocedjen pasulj, pesto, limunov sok i ulje pa sve smrviti u finu glatku smesu. Smesu sipati u kesu pa odseći jedan vrh kese i napuniti kornete i poslužiti ih odmah.

Dekorisati sa svežim bosiljkom.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар