среда, 8. јул 2020.

Muffins sa palačinkama

Napravite palačinke, možete i ranije, zamrznite ih pa kad su vam potrebne, izvaditi iz zamrzivačla i praviti sa njima ono što želite.
Ja obično ne pravim palačinke ranije nego onda kad mi je potrebno jer volim sveže palačinke.
Ovog puta sam pravila palačinke u dva tiganja jedan u minijaturnom tiganju jer su mi bile potrebne ove male palačinke a jedan su bile normalne palačinke...brzo se pojelo i jedno i drugo.
Ovo možete da pripremite svojim ukućanima kao nedeljni doručak ili kao što mi to radimo ovde, za brunch, što znači, svi nedeljom ustajemo kasnije pa i doručkujemo kasnije a takođe ih možete poslužiti i za večeru.


Sastojci:  2 male palačinke po osobi, 200 g šampinjona, nekoliko strukova svežeg timijana, 1 kašika putera ili maslinovog ulja, 1 čen belog luka, 1 mala glavica crnog luka, 8 jaja, oko 100 ml pavlake za kuvanje, 50 g sitnije uzrendanog švajcarskog sira, ili po vašem ukusu, so i biber

Priprema:  Palačinke napravite ranije i ostavite ih da se ohlade. Napravite ih po vašem omiljenom receptu. Ja ih občno pravim odprilike, jer toliko sam ih puta do sada pravila, mogu žmureći da ih napravim. Ako je nekom od vas potreban recept za palačinke, napišite u komentaru pa ću vam napisati recept za njih.

U veći tiganj rastopiti puter ili maslinovo ulje, dodati sitno iseckan crni luk i pržiti samo da luk ne postane staklast, dodati  sitno iseckan beli luk i  šampinjone, koje ste prethodno očistili i pržiti ih dok tečnost, koje su ispustile, ne uvri, dodati listiće timijana, posoliti i pobiberiti po ukusu i skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

Kalup za muffine ili ako nemate taj kalup, možete koristiti i male remekine.
Isprskati sprejom za pečenje unutrašnjost kalupa i u svaki kalup  staviti malu palačinku i prstima je ugurati da lepo prione uz stranice kalupa. 
Ja sam napravila 8 muffina jer nas je bilo 4.

Na dno palačinki raspodeliti upržene i ohlađene šampinjone, malo ih razmaknuti i svako jaje razbiti u manji tanjirić ili zdelicu i pomoću kašike preneti prvo žumanac i staviti jaje preko šampinjona i ako je ostalo malo belanceta od jajeta, pažljivo sipati okolo žumanca. Gledajte da koristite osrednje veličine jaja.

Okolo  žumanceta sipati po 1 kašiku pavlake za kuvanje, preko posuti sa izrendanim sirom, ali nemojte prekriti žumance, izgledaće lepše kad servirate i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 165°C oko 20 do 25 minuta ili dok vam žumance ne bude pečeno onako kako vi volite.
Po želji, možete preko šampinjona posuti sa malo sitno iseckane šunke.


Izvadite pečene muffine, pređite nožem okolo njih i pažljivo ih izvaditi iz kalupa.
Budite sigurni da dobro podmažete kalupe, u protivnom će vam se palačinke zalepiti za stranice kalupa.

Poslužiti toplo uz salatu po vašem izboru.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар