недеља, 5. јул 2020.

Melonchello

Ovaj liker je izuzetno dobar i nije skup da se napravi...napravite veću količinu, sipajte u lepe flaše i poklonite ih svojim prijateljima...


Sastojci:  600 g očišćene dinje, 700 ml 95% alkohola, 500 g šećera ili po ukusu, 1 kašika vanilinog ekstrakta ili 1 mahuna vanile, 500 ml punomasnog mleka, 300 ml slatke ili neutralne pavlake

Priprema:  Izaberite što zreliju dinju možete da je slatka i mirišljava. Očistiti dinju od kore i semenke i isecite na kockice.
U veću teglu ili zdelu, koja ima poklopac, staviti kockice dinje i preliti alkoholom.( Ja nisam imala alkohol od 95% i koristila sam vodku )
Prekriti providnom folijom, staviti gumicu okolo i dobro zaklopiti ili zatvorrite teglu.
Ostaviti da tako stoji oko nedelju dana i ponekad promešajte celu masu.
Procediti alkohol a kockice dinje samleti u blenderu ili štapnim mikserom u glatku masu.

Staviti u šerpicu mleko, pavlaku, vanilu i šećer ( ako koristite slatku pavlaku smanjite količinu šećera ili, ako volite da je slađe, dodajte onoliko koliko je po vašem ukusu ) i zagrejati sve zajedno samo dok se šećer ne otopi.

Sipati mleko u veću zdelu i dodati samlevenu pulpu od dinje koju ćete procediti kroz cediljku onoliko koliko možete. Pomognite sebi kašikom ili varjačom da iscedite što više soka iz nje.
Dodajte alkohol koji ste procedili iz dinje u masu i sve dobro izmešajte.

Procediti još jednom kroz cediljku u drugu zdelu ( ovog puta možete da koristite filter za kafu ili ako vam ne smeta ako ima malo pulpe od dinje u liker, procedite samo kroz cediljku.
Sipajte u flaše i ostavite da odstoji još 7 dana u zamrzivaču i uvek poslužite direktno iz zamrzivača.
Liker se neće zamrznuti jer ima alkohola u njemu i na taj način može dugo da stoji.


Ko želi da ima malo intenzivniju narandžastu boju može dodati nekoliko kapi prehrambene boje, ja to nisam uradila jer mi je boja dovoljno lepa.


Prijatno i živeli!!!

Нема коментара:

Постави коментар