недеља, 07. април 2013.

Pečena piletina u kaputiću od čipsa / Oven fried chicken coated with potato chips

Hrskava i sočna piletina bez dodatnih masnoća


Sastojci:

6 do 8 bataka
500 ml mlaćenice / tečnog jogurta
1 kašika vegeta mix za piletinu
1/2 kašičice vegeta papar mix
na vrh noža mlevene ljute paprike
225 g BBQ chips
100 g brašna
po ukusu so i biber
1 kašičica rendane limunove korice

Priprema:

Piletinu oprati, osušiti kuhinjskim papirom i povegetiti sa obe vegete mix i posuti sa mlevenom paprikom i limunovom koricom.

Staviti u dublju zdelu i preliti sa mlaćenicom ili tečnim jogurtom. Pokriti sa najlonom i ostaviti u frižider preko noći.

Čips sa začinima po vašem ukusu (  ja sam koristila sa ukusom začina za roštilj/BBQ ) staviti u veću kesu za zamrzivač i smrviti u male sitne komadiće.

U pliću i veću posudu staviti smrvljeni čips, dodati sveže samleven biber i vrlo malo soli ( pazite da ne presolite ). Sve to izmešajte sa vašom rukom.

Uzimati po jedan batak iz mlaćenice,uvaljati u čips smesu i ređati na pleh koji ste prekrili sa pek papirom. ( ako imate žicu na kojoj možete peći, naređajte ih na žicu )

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko pola sata, u zavisnosti koliko su vam veliki parčići mesa. ( sa viljuškom ubosti parče mesa i ako izlazi bezbojna tečnost, meso je pečeno )

Poslužiti toplo sa pečenim krompirom i salatom po vašem izboru.

Prijatno!!!!

English Version:


 Oven fried chicken coated with potato chips


Very soft and juicy chicken and what is most important there is no oil for frying because this chicken is baked.

Pečena piletina u kaputiću od čipsa


Ingredients:

6 to 8 chicken drumsticks
500 ml buttermilk
1 teaspoon sea salt
1 teaspoon  Mrs Dash garlic and herbs
1/2 teaspoon black pepper
pinch  red pepper flakes ( I used hot )
225 g BBQ potato chips
100 g flour
salt and pepper
zest of one lemon

Directions:

Wash chicken and pat dry with kitchen paper towel.Season with salt,red pepper,black pepper and Mrs Dash seasoning.

Put chicken in a big bowl,pour buttermilk over and add lemon zest.Make sure that chicken is coated with buttermilk.Cover with plastic wrap and refrigerate over night or at lest few hours ( longer they are marinated in buttermilk, juicer they will be ).

In a large freezer bag put chips and crush it in a small pieces. Pour chips in shallow dish add flour salt and pepper.Toss to combine.

Tap excess buttermilk off, roll in a chip mixture,pressing lightly.

Place on a wire rack and bake in preheated oven on 180*C for about 45 minutes or until juices run clearly when  pierced with fork.
Serve hot with roasted potatoes and salad of your choice.



Нема коментара:

Постави коментар