петак, 14. фебруар 2020.

Čokoladne palačinke sa ganache kremom i malinama

E ovo je čokoladna bomba za sve vas koji volite čokoladu, ja nisam ljubitelj, ali mi je prijao spoj malina i ganache kreme koju sam napravila od čokolade sa dodatkom likera od bele čokolade...

Srećan vam dan ljubavi!!!!   Happy Valentine's Day!!!


Sastojci: 3 jaja, 150 g brašna, 2 kašike šećera, 2 kašike ne zaslađenog kakaoa, 320 ml mlaćenice ili kefira, 30 g otopljenog putera, 1 kašičica vanilinog ekstrakta, prstohvat soli
Sastojci za ganache kremu: 175 g čokoladne kapljice ( poluslatke ) ili čokolada po vašem izboru, 250 ml slatke pavlake, maline i prah šećer, maline

Priprema: Zagrejati slatku pavlaku, ali da ne provri ( ja sam koristila pola liker od bele čokolade i pola slatke pavlake ) i preliti preko čokolade. Mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti sa strane, jer ovaj ganache ne treba da bude hladan da bi se umutio, treba da nam se masa stegne,jer ćemo sa tom kremom da premažemo palačinke.

Umutiti jaja, dodati brašno i sjediniti sve zajedno, dodati kakao, šećer, vanilu, otopljen i prohlađen puter,prstohvat soli i na kraju dodavati mlaćenicu ili kefir. Mlaćenica je ređa od kefira, te će vam možda trebati malo više od 320 ml. 
Umutiti sve zajedno da dobijete glatku tečnost, bez grudvica. Ostaviti pola sata u frižider da malo odstoji, a ako hoćete, ovo možete napraviti i uveče te ih ujutru samo ispržiti.

Pre nego što ćete peći palačinke, podmazati tiganj sa vrlo malo ulja i kad se zagreje,sipati masu u tiganj, okretati svuda da tečnost pokrije čitavo dno i peći dok odozgore masa ne promeni boju, ali pazite da vam ne izgore. Okrenuti i peći i drugu stranu dok ne dobijete braonkaste tačkice.
Ja koristim tiganj u koji sipam samo prvi put kap dve ulja, posle toga ga više ne podmazujem, jer mi se palačinke ne lepe. Vi najbolje znate vaš tiganj.


Kad ste ispekli sve palačinke uzeti jednu, premazati sa ganache kremom, u sredini staviti maline i prebaciti prvo jednu stranu preko malina pa onda i drugu. 
Preliti sa malo ganche kremom preko palačinki, posuti prah šećerom i poslužiti. 


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар