петак, 28. јун 2019.

Limunada od kamilice sa ukusom kajsija

Kod nas su još uvek velike vrućine, osim danas, kad je dan baš nikakav..pre nekoliko dana sam bila u potraži za nekom limunadom, koja će nas osvežiti i rashladiti i naišla sam na ovaj odličan recept...jako nam se dopalo..


Sastojci: 5 zrelih kajsija, 60 g zaslađivača po želji, 1.25 l izvorske / filtrirane vode, 30 ml meda, limun, 6-7 kesica kamilice ili 3 pune kašike osušene kamilice.

Priprema:  Kajsije oprati ( ako nemate kajsije mogu i zrele breskve ) i iseći ih na parčiće-
U šerpu staviti 250 ml vode, zaslađivač koji koristite ( kod mene je to agava sirup, originalni recept kaže šećer ) i pustiti da provri, kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj temperaturi samo da kajsije omekšaju i puste svoj miris.


Sipati još 1 l vode, dodati kamilicu i pustiti da ponovo provri.
Skloniti sa ringle, poklopiti i ostaviti tako da odstoji sat vremena.


Posle sat vremena, procediti, sipati u bokal, dodati još kašiku dve meda, iseći limun na kolutove, po želji dodati i limunov sok i promešati.

U čaše staviti kockice leda, kolutove limuna,sipati pripremljenu limunadu i poslužiti.


Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. uhh kako je dobro .. e Zoko, ovo je moja omiljena boja ...;))

    ОдговориИзбриши
  2. Jako interesantno. Nisam nikada probala ništa slično.Moj deka nam je pravio kad sam bila mala "Čarobni ledeni čaj". Zgori se šećer kao za karamel, zalije vodom i kad se šećer sasvim otopi skloni sa ringle. U to se doda divlja nana i poklopi 5 min. Posle se procedi i u hladno doda limunov sok i kolutovi limuna. Drži se u frižideru i jako je osvežavajuće.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ana, sviđa mi se i ta ideja...kod nas je bilo tako, ali bez nane i mama ga je obično kuvala zimi..Topli pozdrav.

      Избриши