Kod nas jagoda ima preko cele godine ali isto tako mislim da se ovaj puding može napraviti od bilo kog drugog voća..kod mene će uskoro biti od kajsija a posle od bresaka.
Sastojci: 250 g svežih ili zamrznutih jagoda, 50 g šećera, 2 žumanca, 20 g gustina, prstohvat soli, 375 ml mleka, 1 kašičica vanile li 1 kesica vanilinog šećera, slatka pavlaka, sveže jagode, listići mente
Priprema: Jagode oprati, osušiti i iseckati na komadiće, posuti šećerom i ostaviti da odstoje 10 do 15 minuta da ispuste svoje sokove. Ako koristite smrznute jagode, prvo ih odmrznite i pospite šećerom.
Staviti u manju šerpicu i kuvati jagode sa šećerom dok voće ne omekša a sok počne po malo da se zgušnjava.
Staviti u manju šerpicu i kuvati jagode sa šećerom dok voće ne omekša a sok počne po malo da se zgušnjava.
Dok su se jagode kuvale, umutiti žicom za mućenje, 2 žumanca sa prstohvatom soli, gustinom i vanilom. Dobićete gustu masu, dodajte vrlo malo mleka i sjedinite sve zajedno.
Provrelo mleko sipati po malo u umućena jaja i stalno mutite žicom i na kraju vratite nazad u šerpicu i kuvati na osrednjoj temperaturi, stalno mešajući dok se ne zgusne.
Sipati u zdelice iz kojih ćete poslužiti ili sipati u veću zdelu, prekriti preko pudinga providnom folijom, da se ne stvori korica i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne.
Pre služenja umutite slatku pavlaku, sipati puding, ili ako je već u posudama iz kojih ćete poslužiti, skinuti foliju, ukrasiti slatkom pavlakom, svežim jagodama i listićima mente.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар