четвртак, 27. август 2015.

Punjene paprike sa tri vrste sira i začinima

Pre nekoliko vikenda smo bili kod naših prijatelja na večeri i njihova snaja je pripremila ovako punjene paprike, ja sam se oduševila ukusom i naravno da sam pitala za recept...prenosim ga i vama, možda će se nekom dopasti. Jelena, hvala na odličnom receptu.


Sastojci:

1 kg sitnih babura ili male roga paprike
350 g rikota sir
250 g feta sir
75 g izrendanog Grana Padano
50 g kisele pavlake
2 jaja
3 čena belog luka
pola kašičice mešavine suvih začina; bosiljak, majčina dušica,origano
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
vrlo malo ulja za podmazivanje pekača
po ukusu so i biber

Priprema:

Ja najviše volim da koristim ove male baburice, koje su dovoljne za dva zalogaja, vi, ako ih nemate, koristite one koje imate.
Oprati ih i osušiti, odseći im kapice i očistiti paprike od semenki i žilica.
Odsečene kapice ostaviti sa strane, trebaće vam da poklopite paprike.

U veću zdelu staviti sve tri vrste sira, dodati jaja, so, ( budite pažljivi kad solite jer feta sir je slan, ja nisam uopšte dodala soli ) kiselu pavlakuili ako imate, može i kajmak,biber, sitno iseckan peršun i suve začine, ako volite ove začine,možete dodati i više od pola kašičice i sve dobro sjediniti sa viljuškom.

Uzeti dublji pekač u koji možete smestiti sve paprike da vam stoje uspravno,staviti paprike pre nego što ih napunite da vidite da li mogu sve stajati uspravno.
Sipati malo ulja, premazati pekač ili, ako hoćete, stavite papir za pečenje.
Napuniti paprike sa pripremljenom masom od sira ( u ovu masu možete dodati i blanširan i dobro oceđen spanač ili blanširan i oceđen grašak ) poređati sve paprike u pekač, vratiti isečene poklopce i preliti sa kašikom-dve maslinovog ulja.
Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko sat vremena ili dok vam paprike ne omekšaju i lepo porumene.


Pečene paprike ostaviti kratko da se ohlade i poslužiti ih tople a podjednako su dobre i hladne.


Mogu da vam budu vege ručak ili prilog.....


Prijatno!!!!!

8 коментара:

  1. Da, to su te razne varijacije sa sirevima i zacinima... ipak, meni neprikosnovena je ona osnovna - crvene ili zelene paprike tzv. "silje", punomasni domaci malo stariji sir, jaja i malo soli :)
    Stvar ukusa ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nina, mislim da na ovu temu ima mnogo varijacijaž, ja volim svaku jednu jer volim paprike a i sir.Topli pozdrav.

      Избриши
  2. hladne su vrhunski dobre ... slike su RAJ ZA OČI ... a peteljke kao poklopci ... ideja me oduševljava ... za 2 dana punim ih i ja ... ;)))

    Zoko, EXTRA !!! ***

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si Biljana, ja ih volim i tople i hladne, ali hladne, sobne temperature su mi najbolje. Hvala ti puno.

      Избриши
  3. DA IMA VISE VARIANCIJA ZORICE HVALA NA RECEPTU JA SAM IH PRAVILA SAMO SA FETA SIROM I RENDANIM KROMPIROM POZZZZZ

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Rado, ima ih zaista puno, mi ih volimo na ovaj način, probaj nekad, brzo se naprave. Pozdrav za vas.

      Избриши
  4. Super izgledaju - Ovo mi zvuci kao nesto sto se mora probati; do sada sam samo probala kisele paprike filovane sirom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao Jasna i te paprike obožavam a jela sam i sa pavlakom pa da se ubiješ jedući i da ne znaš šta ti je dosta. Probaj nekad i njih, kad odeš.Hvala i topli pozdrav.

      Избриши