понедељак, 26. септембар 2016.

Smokve, brie i pršuto crostini

Nekad me mrzi da kuvam, ili imam ručak od juče, onda jedemo ovakve sitne zalogaje....imate recept za slatke crostini, ove su slane, pa izaberite koje vi volite....mi volimo i jedne i druge.

Ovaj recept šaljem kao ulaznicu Sneški, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga " Sneško domaćica " i koji nam je zadala temu za ovaj mesec,sveže smokve.



Sastojci:
140 g brie sira
100 g pršute
6 većih smokvi
12 parćiča baguette hleba
1 čen belog luka
maslinovo ulje

Priprema:
Baguette iseći na onoliko parčadi koliko vam je potrebno, nama je bilo dovoljno 12 parčića.
Preliti sa malo maslinovog ulja obe strane i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok vam ne porumeni samo donja strana.
Okrenuti parčiće baguetta i tostiranu stranu prvo dobro istrljati čenom belog luka, staviti po parče brie sira, po želji možete skinuti koricu oko sira, ja nisam, jer mi ta korica ne smeta i vratiti nazad u rernu i peći samo dok se sir ne otopi.

Dok se sir topi, iseći parčiće pršute što tanje možete.
Smokve oprati,osušiti i iseći na polovine, ako su manje, ako su velike, na 4 dela.

Na svako parče hleba sa otopljenim sirom staviti smokvu, pršutu i učvrstiti čačkalicom.


Poslužiti toplo uz čašu,dobro rashlađenog, belog vina.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala draga moja Lana...nama je bilo odli;no i spoj slatkih smokkvi sa pr[utom je ba[ ono [to mi volimo.

      Избриши