понедељак, 15. мај 2017.

Dan posle Maminog dana...

Juče je, kao što svi znate,bio Mothers Day i moje pastorke,Jelena i Vesna, koja je stigla iz Londona, Engleska da bi bila sa njenom mamom, su slavile sa njihovom mamom a moj mlađi sin i snajkica su došli kod nas.
Iskrene rečeno, nisam ih očekivala da dođu jer su se selili dan pre i znam koliko imaju posla u kući a več se danas vraćaju na posao i kad smo se ujutru čuli, kaže mi sin, dolazimo. Zaista mi je bilo žao da gubi dan, ali odluka je bila njihova.
Naravno, mama ko mama, dade se na posao da pripremi nešto jer dolaze deca, a jesti se mora. Obično idemo u restoran, ali ovog puta su rekli da dolaze kući.
..naravno obradovala sam se njihovom dolasku, a koja mama nebi se obradovala da vidi svoju decu..
Svašta sam ja naspremala, sve ono što oni vole, ali je bilo bez torte, jer tortu jede jedino snajka a mi ostali ne, tako da su za desert dobili sveže jagode, skuvala sam im sutlijaš da nose kući i napravila i pitu od jabuka.


E sad, da vam ne pišem dalje o hrani, post pišem zbog jednog drugog razloga..Naime, pre mesec,dva dana se odlučim da kupim novi foto aparat i naravno pričam sa sinom da mi da savet koji bi mi aparat bio dobar i tako, prolaze dani za danom, odosmo na odmor, vratlili se i pita me sin već nekoliko puta, jesam li kupila aparat ..naravno da nisam, jer jednostavno nisam stigla i nekako mi to nije bio prioritet, jer mi je stari aparat još uvek radio i manje više bila sam zadovoljna slikma.
Pre nekoliko dana, odlučim da ne kupujem novi aparat, nego kupim novi objektiv, posle "pričanja" sa koleginicama blogerkama, koje su preporućile  da je za slikanje hrane jako dobar objektiv EF 50mmf/1.4USM i ja pozovem CANON, objasnim im za šta mi treba objektiv i oni mi preporuče taj objektiv,kupim ga ja i već sledećag dana, tj u petak, su mi ga doneli kući. Svakom bih preporučila da kupuje njihove proizvode, jer su zaiata dobri i savetom i dostavkom.

E sad da nastavim priču sa sinom i snajom i Mothers Day. Danas dolaze oni, nose cveće u saksiji, mada mi je rekao da mi više neće kupovati cveće jer ga imam previše i poklon torbu, koju su dobro zalepili i kartu na torbi i kaže sin....ovo ti je poklon da ti se zahvalim za sve one neprespavane noći i za sve ono što si učinila za Shellu ( snajku ) i mene..
Završih ja sa pripremom ručka i ajde da otvorim moj poklon..ljudi moji, za malo što ne padoh u nesvest kad sam otvorila poklon kesu..potpuno novi foto aparat  CANON EOS77D EFS18-135mmUSM..koliko god da sam se obradovala toliko mi je bilo žao što znam koliko taj aparat košta, jer ja ga sebi ne bih mogla da priuštim...( mogla bih, ali bih se morala odreći nekog putovanja )


Došli su mi u glavi svi oni naši razgovori i njegova pitanja, jesam li kupila novi aparat? on je to samo proveravao da vidi šta sam uradila...bio mi je malo sumnjiv kad me je ispitivao, i mislila sam da će možda da mi kupi aparat, ali ni u snu se nisam nadala ovakvom aparatu.
Pošto snajka se bavi amaterskim slikanjem, ona je odabrala šta mami treba, čak mi je i davala lekcije danas iz slikanja, ma mislite da sam nešto zapamtila..ma ništa, od silnog uzbuđenja.
Obično ne volim da pišem o poklonima dece, jer to je nešto što se ni sa čim ne može porediti, ali ovo, pošto je vezano za blogovanje i slike hrane, morala sam da podelim sa vama.
Moj stari aparat je dobio novog vlasnika, mog muža..sad on ima aparat za svoje potrebe i neka se on malo igra sa njim,bio je 4 godine moja igračka.


Slike su slikane novim aparatom, tek sad treba da učim..

5 коментара:

  1. :))))

    Tvoje slike su bile perfektne i sa starim aparatom, a vidim da se i novi fino pokazao :) Na piti se vidi svaki list kore :)

    Baš si se bogovski ponovila. čestitam :))

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман15. мај 2017. 21:13

    Iako imam standardno dobar digitalni Canon, razmišljala sam i ja kao verujem i mnogi blogeri za nešto malo bolje ali nisam nikad znala šta je to bolje. Tako da se radujem da si dobila ovaj divan poklon i podelila to sa nama.A inače slažem se sa domaćicom i do sada su tvoje slike bile izvrsne!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala tebi, draga moja Dubravka...ja sam sebi kupila novi objektiv, ovaj koji je iznad kutije sa foitićem i taj objektiv ti je odličan za slikanje izbliza, nešto na temu, macro...a ovom aparatu se nisam nadala, jer je zaista skup, ali ako hoćeš dobre slike moraš da imaš i dobar aparat...ti se razmisli šta hoćeš. Ljubim te.

    ОдговориИзбриши
  4. Draga moja Zorice ljubav i poštovanje cine cuda. Imas divnu i skladnu porodicu to je sve zasluga tvoja i tvog muža.Divan poklon nadam se da ce te služiti puno godina.

    ОдговориИзбриши