среда, 24. мај 2017.

Karos gulaš

Pre nekoliko nedelja dobila sam mađarsku kuvaricu, od moje prijateljice i danas sam isprobala jedan recept iz ove kuvarice,inače recepti su na engleskom, tako da mi nije potreban prevodilac.


Sastojci: 600 g junetine,250 g crnog luka,4 čena belog luka,2 kašičice horgoške crvene paprike,500 g kiselog kupusa,pola kašičice kima,pola kašičice bibera,po ukusu soli,kisela pavlaka

Priprema: Meso u komadu oprati, osušiti i iseći na krupnije kocke.Crni luk očistiti i iseći na kockice.Beli luk očistiti i iseckati najsitnije što možete, ili ga pasirajte.

U veću šerpu sipati ulje, dodati crni luk, beli luk i meso i prepržiti sve zajedno da malo luk omekša.Dodajte začine i opran i isceđen kiseli kupus, poklopiti i krčkajte ga na najnižoj temperaturi,oko 40 do 50 minuta. Ako je potrebno, dodavati po malo vode i po potrebi promešati, da ne izgori.Ja sam umesto horgoške paprike koristila domaću mlevenu somborsku papriku, koju mi je prijateljica donela iz Sombora i umesto dve kašičice, stavila sam 1 i po i pola kašičice mlevene ljute paprike, jer volimo da je pikantno.

Ovakvu vrstu gulaša možete poslužiti uz obiilje kisele pavlake ili napravite pire i poslužii sa njim.


Prijatno!!!!

10 коментара:

  1. Анониман24. мај 2017. 01:31

    Ja dodjoh da pogledam recept sa lososom pa upadoh u gulaš :) I dont mond, volim gulaš, a zna se madjarski je izvrstan..još kad ga ti spremiš, nema mane .

    ОдговориИзбриши
  2. Recept je slican kako se kod nas kuha.Dekoracija je uvjek za desetku.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Božice...mi smo se oduševili, ali kiselog kupusa više nema, mada mogu kupiti u prodavnici, ima ribanca u teglama preko cele godine.

      Избриши
  3. E mi imamo horgoške i domaće ako hoćemo, tako da bi ovaj gulaš mogao da padne ovih dana :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sanja moja,imala sam je i ja, ali sam prešla na dimljenu mlevenu papriku te je ne kupujem više a ovu, koju mi je prijateljica donela iz Sombora, imam još malo, pa nestalo.Topli pozdrav.

      Избриши
  4. Анониман25. мај 2017. 02:24

    Odlično, sve što volim je na jednom mestu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sunčice, hvala i ako imaš još uvek kiselog kupusa, probaj...Pozdrav za tebe.

      Избриши
  5. Prvi put vidim ovo ime za gulaš, ali recept mi je poznat itekako. Ovo je jelo poznato kao Sekelji gulaš.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Janisam upoznata sa mađarskom kuhinjom, tako da zaista ne znam odakle ovo ime, ali bez obzora na naziv jela, jelo je izuzetno ukusno. Hvala na poseti i topli pozdrav.

      Избриши