понедељак, 22. октобар 2012.

Hrskave rolnice od hleba

Može biti ručak ili fino predjelo za vaše goste



   Sastojci:
 

8 parčadi belog ili braon tost hleba
200 g junećeg mesa ili mesa po vašem izboru
1 manja glavica crnog luka
pola struka praziluka
3 šnite špeka
1 kašika ajvara
1 ljuta papričica
8 šnita sira za sendviče ili bilo koji lako topljivi sir
3 jaja
100 ml kisele pavlake
po ukukusu začini;biber,vegeta,so…
peršun
3-4 čena belog luka
5 većih šampinjona ili pečuraka po vašem ukusu

Priprema:

U veći i dublji tiganj staviti nekoliko kašika ulja i dodati sitno seckan crni luk,propržiti nekoliko minuta i dodati praziluk koji ste takođe sitno iseckali ( obično koristim onaj svetlozeleni deo od njega za ovakve stvari ) i njega propržiti nekoliko minuta pa u luk dodati sitno seckani špek ili bilo koju vrstu slaninice ( po želji i ne morate da je stavite, ja sam je dodala radi ukusa ) i to propržiti i dodati očišćene i isećene na manje komadiće šampinjone i njih propržiti.Na kraju dodati mleveno meso i pržiti dok vam voda iz mesa ne uvri.Dodati začine po vašem ukusu, pasirani beli luk ( ako ne volite jači miris belog luka onda ga stavite na početku sa crnim lukom, manje će se osećati )kašiku ajvara i seckani peršun i sve to dobro promešati.Probati za ukus i ako je dovoljno ostaviti da se malo prohladi.

U prohlađenu smesu dodati jedno jaje i sve dobro sjediniti.


Hlebu odseći koricu i sa oklagijom pažljivi razvaljati da dobijete duplo veći komadić “testa”.


U zdelicu umutiti dva jaja sa kiselom pavlakom i svaki komadić hleba premazati sa tom smesom.

Preko smese staviti šnitu sira za sendvič ( ja taj sir ne volim pa sam koristila mešavinu italijanskih sireva koje kupim u pakovanju a tu je provolone,mozzarella,parmessan i emmental ) i posula sam oko desetak g po svakoj šniti.

Preko sira naneti smesu od mesa,tako što ćete podeliti da imate dovoljno za svih 8 parčadi.


Uviti pažljivo u rolnice i staviti na pleh na koji ste stavili papir za pečenje.Premazati ostatkom smese od pavlake i jaja,posuti sa susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 20 do 25 minuta ili dok vam fino ne porumeni.


Malo prohladiti i poslužiti uz grašak, boraniju,pire krompir ili samo sa zelenom salatom ili belolučenim paprikama.



Recept iz Viva dodatka “Čarobni recepti” sa nekim mojim izmenama.

Prijatno!!!!

Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb

Нема коментара:

Постави коментар