уторак, 08. децембар 2015.

Slana pita sa piletinom i paradajzom

Fenomenalan ručak ili predjelo, za vaše prijatelje i vas...


Sastojci:
375 g lisnato testo
4 kašičice dijon senf sa celim zrnom
oko 300 g pečene / kuvane piletine
4 osrednja braon šampinjona ( baby bella )
4 paradajza šljivara
200 g nekog malo finijeg topljivog sira
sveže mleveni biber
listići bosiljka

Priprema:
Na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti lisnato testo, u pravougaonik veličine,30cm X 20cm.
Iseći na 4 dela, veličine 7.5cm X 20 cm.
Staviti isečeno lisnato testo na pleh, prekriven pek papirom.

Možete testo zaseći okolo stranica a i ne morate.
Premazati svaki deo sa kašičicom senfa, staviti preko isečenu piletinu ( ja sam koristila belo pileće meso, koje sam prethodno ispekla na roštilju a možete koristiti i piletinu, koja je preostala od ručka ili kuvanu piletinu iz supe ) preko piletine isečene šampinjone na listiće, posuti sa jednim delom sira, preko staviti paradajz isečen na kolutove i preko posuti sa vrlo malo izrendanog sira ( ja sam koristila kandski stariji beli cheddar sira a može gouda ), posuti sa sveže samlevenim biberom.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 230°C oko 18 do 20 minuta ili dok vam testo ne porumeni a sir se otopi.Staviti sveže listiće bosiljka i poslužiti toplo uz čašu hladnog piva ili rashlađenog belog vina.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар