Juče je bio Family Day u Kanadi, mlađi sin i buduća snaha su došli da nas
obiđu i da provedu dan sa nama. Htela sam da im pripremim nešto
drugačije za ručak..
Sastojci:
4 velika parčeta pilećih grudi bez kostiju i kože
150 g dimljene suve slanine
2-3 kašike ulja
10 do 12 velikih ljutih paprika ( banana peppers )
1 velika glavica crnog luka
2 glavice belog luka
1 velika šargarepa
1 konzerva od 800 ml seckanog paradajza
po ukusu suvog začina
nekoliko grančica majčine dušice
3-4 kašike ljutkastog ajvara
na vrh noža ljuta mlevena paprika
150 ml suvog belog vina
seckanog peršuna
sveže samleveni biber
1 kašičica mlevene dimljene crvene paprike
150 g dimljene suve slanine
2-3 kašike ulja
10 do 12 velikih ljutih paprika ( banana peppers )
1 velika glavica crnog luka
2 glavice belog luka
1 velika šargarepa
1 konzerva od 800 ml seckanog paradajza
po ukusu suvog začina
nekoliko grančica majčine dušice
3-4 kašike ljutkastog ajvara
na vrh noža ljuta mlevena paprika
150 ml suvog belog vina
seckanog peršuna
sveže samleveni biber
1 kašičica mlevene dimljene crvene paprike
Priprema:
Pileće grudi oprati i iseći na veće kockice i marinirati ih sa vegetinim
miksom za piletinu ili koji god suvi začin vi koristite i ostaviti sa
strane dok pripremate svo ostalo povrće.
U dublju šerpu staviti ulje, dodati dimljenu suvu slaninu isečenu na
kocke i piletinu i pržiti da porumeni sa svih strana a slanina otpusti
mast. Izvaditi meso u šerpicu, poklopiti i ostaviti sa strane.
Ako imate previše masnoće u šerpi, odvadte malo i ostavite sa strane (
možda će vam zatrebati ) dodati sitno iseckan crni luk, cele češnjeve
belog luka, sitno iseckanu šargarepu i papriku,koju ste prethodno
oprali, očistili od semenki i žilica i isekli na malo veće parčiće ( ove
paprike su ljute, ali kad ih očistite od semenki i žilica budu vrlo
malo ljutkaste, ako ne volite ni malo ljuto koristite slatke paprike )
smanjite malo temperaturu na osrednju i pržiti sve zajedno, povremeno
promešajte,oko desetak minuta, dok paprika i luk ne počnu da mekšaju.
Vratiti piletinu i slaninu u šerpu,
zajedno sa sokovima koje je otpustila, dodati grančice majčine dušice,
belo vino, suve začine koje koristite, mlevenu dimljenu papriku,ajvar,
ljutu mlevenu papriku, sveže mleveni biber i dinstati sve zajedno
nekoliko minuta i na kraju dodati paradajz.
Poklopiti i dinstati na tihoj temperaturi oko 45 minuta. Na kraju probati za začine i dodati šta fali po vašem ukusu, izvaditi grančice majčine dušice i posuti sa seckanim peršunom.
Poklopiti i dinstati na tihoj temperaturi oko 45 minuta. Na kraju probati za začine i dodati šta fali po vašem ukusu, izvaditi grančice majčine dušice i posuti sa seckanim peršunom.
Poslužiti sa pire krompirom, kuvanim pirinčem ili samo sa hlebom...izbor je vaš. Kod nas je bilo sa pireom od krompira i celera.
Prijatno!!!!!!
E ja dosla na ovaj parikas.Iakoo sam zauzeta jaaako, gde ovo da propustim.Njam
ОдговориИзбришиSamo se ti posluži i uživaj i kad nestane, kuvamo opet. Pozdrav draga moja.
ИзбришиDivno izgleda samo jel zaista treba 2 glavice bijelog luka ili dva cena?
ОдговориИзбришиDraga Irena, dobro si pročitala 2 glavice belog luka, ali se čen ostavi ceo i ako mi veruješ, kad se ukrčka tako je ukusan da se uopšte i ne oseti da je beli luk...probaj nekada da dodaš u neko jelo i videćeš i sama, luk se topi u ustima a onaj mirisa uopšte nema.
ИзбришиToli pozdrav.
Jako dobar paprikaš, bilježim se i ja kada se bude sljedeći put kuhalo :):)
ОдговориИзбришиBranka, bilo bi mi zadovoljstvo imati te na ručku, onako opušteno uz čašicu razgovora. Šaljem ti virtualni zagrljaj.
Избриши