Još jedan način kako ispohovati piletinu, na malo drugačiji način, bez mnogo sudova i prženja u tiganju...
Sastojci: 1 kg pilećih filea, 100 g pire pahuljica iz kesice, 50 g izrendanog parmezana, po ukusu začini; suvi začin za piletinu, beli luk u prahu, malo ljute mlevene paprike,biber, so, 2 kašike kukuruznog brašna, 100 g otopljenog putera
Priprema: Pileće filete očistiti od viška masnoće ( ako ima ), oprati i osušiti kuhinjskimpapirom.
Posuti piletinu sa suvim začinom za piletinu,( ja sam koristila vegetin suvi začin i montreal chiken začin ) pobiberiti i ako je potrebno vrlo malo posoliti. Sve izmešati, pokriti i ostaviti nekoliko sati u frižideru.
Posuti piletinu sa suvim začinom za piletinu,( ja sam koristila vegetin suvi začin i montreal chiken začin ) pobiberiti i ako je potrebno vrlo malo posoliti. Sve izmešati, pokriti i ostaviti nekoliko sati u frižideru.
U malo veću zdelu istopiti puter.
Svaki file prvo zamočiti u otopljeni puter pa u smesu od sira i instant pirea i ređati meso na pleh, koji ste prekrili pek papirom, ako vam je malo putera ostalo, politi preko piletine.
Uključiti rernu na 185°C i peći pripremljene filete, posle 10 minuta, ako su dovoljno porumeneli odozgore, okrenuti ih i peći još desetak minuta.Pazite da filete ne prepečete, jer u protivnom će vam meso biti suvo. Dovoljno je oko dvadesetak minuta da se peku.
Ispečene filete , staviti na tanjir, poslužiti sa nekim umakom po vašem izboru, ( jogurt izmešan sa ljutim sosom, samo ljuti sos, kečap, jogurt izmešan sa pasiranim belim lukom ) salatom, pečenim krompirom, pečenim povrćem ...
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар