петак, 02. новембар 2018.

Brze slatke kiflice

Recept sam sasvim slučajno videla na Coolinarici i ako je tamo već 7-8 meseci, ali ko će sve zapamtiti što vidimo i hteli bi da isprobamo...ove kiflice pravim dva puta u dva dana i preporučila bih vam,ako ih pravite, počnite odmah sa duplom količinom, jer se pojedu jako brzo. Ljiljana, od srca ti hvala na odličnom receptu, koji sam ja vrlo malo izmenila.


Sastojci: 300 g brašna, 10 g praška za pecivo, prstohvat soli, 20 g šećera., 1 kesica vanilinog šećera, 200 g kisele pavlake, 100 g otopljenog putera
i još: prah šećer zamirisan vanilom

Priprema:  U vanglicu prosejati brašno, dodati prašak za pecivo, prstohvat soli, šećer i vanilin šećer i izmešati sve zajedno.
Puter otopiti. 

U brašno napraviti malo udubljenje sipati kiselu pavlaku i otopljen puter i sve umesiti varjačom.
Na kraju isipati na radnu površinu i sjediniti sve zajedno.
Podeliti na 2 dela, svaki deo je oko 320 g, zaviti u providnu foliju  i ostaviti u frižider najmanje pola sata.
Testo je meko, ali se ne lepi za ruke.

Rashlađeno testo vaditi jedno po jedno. Pobrašniti radnu površinu i testo i rastanjiti testo što tanje možete u krug.
Ja sam prvi put rastanjeni krug isekla na 12 dela, drugi put na 16 i više mi se sviđaju kiflice kad su manje.

Filovati sa džemom ili nutelom, šta god vi volite, zavite ih u kiflice i poređati ih na pleh, koji ste prekrili pek papirom.

Zagrejati rernu na 200°C pa sad tako isto uraditi i sa drugim delom testa.
Ja sam moje kiflice punila sa džemom od šljiva, u koji sam dodala mlevene bademe da bi mi manje curio džem.

Peći kiflice oko 15 do 20 minuta i meni su najbolje kad su samo malo porumenele a mogu ostati i bele, ali ih onda peći na manjoj temperaturi.

Ostaviti ih da se ohlade i posuti ih šećerom u prahu izmešan sa vanilom.


Ne znam kakve su sledećeg dana, ali verujem da su potpuno dobre, samo ih dobro zaviti.


Prijatno i uživajte i za nas!

1 коментар: