Ja sam oduševljena sa ovom slanom tortom koja je pravljena od palačinki sa svežim kukuruzom...probajte...
i još: 100 g izmrvljjene fete, 2 kašike sitno iseckanog svežeg korijandera ili peršuna, 100 g kisele pavlake ili gustog grčkog jogurta, 1 čen pasiranog belog luka,limeta
Priprema: Očistiti kukuruz i na roštilju ispeći ali da vam ne pocrni previše, samo da blago porumeni.
Ko ne može na roštilj da ispeče kukuruz, ispeći ga na šporetu na gas..kad oljuštite kukuruz, ne kidajte onu dugačku dršku, držite za nju dok pečete kukuruz.Ako nemate prilike da ga ispečete, onda ga vrlo kratko prokuvati.
Ohladiti i nožem iseći zrna.
U blender sipati mleko, dodati brašno, dva jaja, zrna kukuruza, otopljenog putera i pola kašičice soli i sve dobro izblendajte.
Za vas, koji imate one dobre blendere masa će biti glatka, moja je imala po malo grudvica u sebi od kukuruza ali mi to ni malo nije smetalo...nemojte cediti jer kad se palačinke ispeku komadići kukuruza se neće ni osetiti.Ostaviti najmanje sat vremena u frižideru ili preko noći.
Uzeti manji tiganj, premazati sa malo putera ili ulja i peći palačinke.
Ja sam od ove količine dobila 9 manjih palačinki.Ostaviti ih da se ohlade.
Zadnju palačinku takođe premazati sa jogurtom ili kiselom pavlakom, posuti sirom i peršunom.
Ostaviti desetak minuta da odstoji, iseći na parčiće, po želji iscediti limetin sok preko i poslužiti sa jogurtom, pivom, belim vinom...ili kako se vama sviđa.
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар