Ovaj liker je izuzetno dobar i nije skup da se napravi...napravite veću količinu, sipajte u lepe flaše i poklonite ih svojim prijateljima...
Sastojci: 600 g očišćene dinje, 700 ml 95% alkohola, 500 g šećera ili po ukusu, 1 kašika vanilinog ekstrakta ili 1 mahuna vanile, 500 ml punomasnog mleka, 300 ml slatke ili neutralne pavlake
Priprema: Izaberite što zreliju dinju možete da je slatka i mirišljava. Očistiti dinju od kore i semenke i isecite na kockice.
U veću teglu ili zdelu, koja ima poklopac, staviti kockice dinje i preliti alkoholom.( Ja nisam imala alkohol od 95% i koristila sam vodku )Prekriti providnom folijom, staviti gumicu okolo i dobro zaklopiti ili zatvorrite teglu.
Ostaviti da tako stoji oko nedelju dana i ponekad promešajte celu masu.
Procediti alkohol a kockice dinje samleti u blenderu ili štapnim mikserom u glatku masu.
Staviti u šerpicu mleko, pavlaku, vanilu i šećer ( ako koristite slatku pavlaku smanjite količinu šećera ili, ako volite da je slađe, dodajte onoliko koliko je po vašem ukusu ) i zagrejati sve zajedno samo dok se šećer ne otopi.
Dodajte alkohol koji ste procedili iz dinje u masu i sve dobro izmešajte.
Sipajte u flaše i ostavite da odstoji još 7 dana u zamrzivaču i uvek poslužite direktno iz zamrzivača.
Liker se neće zamrznuti jer ima alkohola u njemu i na taj način može dugo da stoji.
Prijatno i živeli!!!
Нема коментара:
Постави коментар