среда, 4. децембар 2019.

Smoothie od brusnica i oraha

Smrznutih brusnica ima preko cele godine, a sveže obično imamo za Uskrs, Božić i Dan zahvalnosti..kad god imam priliku volim da kupim sveže i ono što mi preostane zamrznem, tako da ih uvek imam u kući. Brusnice su opore dok se jedu i zato ih obično pravimo kao džem ili slatki umak, koji se ovde obavezno jede uz ćureće pečenje..i posle ovih silnih godina provedenih ovde još nisam navikla da jedem taj umak sa ćuretinom ali ga zato obožavam u raznoraznim pecivima a sveže ili smrznute brusnice su fantastične u kolačima / kuglovima, pomešane sa pomorandžom...ukus je fantastičan.


Sastojci:  75 g svežih brusnica, 1 veća jabuka, 4 kašike krupno seckanih oraha, 1 do 2 kašike javorovog sirupa ili meda, 240 ml nezaslađenog soka od pomorandže ili jabuke, 1/4 kašičice cimeta

Priprema:  Jabuku, ako je iz domaće proizvodne nemojte ljuštiti, već je operite i očistite i iseći na kocke.
Mi kupujemo jabuke, nemam domaće, ali ih nikada ne ljuštim već ih dobro operem, tako da sam i ovde koristila jabuku sa korom.

Sve ostale sastojke, zajedno sa jabukom staviti u blender i samleti u glatku masu.
Ako koristite smrznute brusnice verovatno ćete morati da dodate malo više tečnosti, ali to odredite na kraju, kad vidite gustinu napitka.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар