среда, 24. јун 2020.

Kremasta supa od brokule

Vrlo lepa supa za letnje danei što je najvažnije, vrlo je zasitna i posna je.


Sastojci:  2 l povrtne supe, 100 g iskidanih cvetića brokule, 1 do 2 kašike maslinovog ulja, jedna srednje velika glavica crnog luka, 5 do 6 čena belog luka, 2 struka praziluka, samo beli i svetlo zeleni deo, 600 g krompira, 1 kg brokule, po ukusi so i biber, suvi začin

Priprema:  U manju šerpu sipati pola litre povrtne supe i u to samo kratko blanširati onih 100 g brokula, koje ste iskidali na cvetiće, izvaditi i ostaviti na stranu, ovo vam je za garniš, ako ne želite to da radite, preskočite ovaj korak.

U šerpu, u kojoj ćete kuvati čorbu /supu zagrejati maslinovo ulje i dodati sitno iseckan crni luk i pržiti ga dok luk ne omekša, dodati beli luk i pržiti dok ne zamiriše i na kraju dodati praziluk, koji ste očistili, oprali i iseckali na sitnije polukrugove i pržiti dok ne omekša.
Naliti sa ostatkom supe i onom supom u kojoj ste kuvali brokoli za garniš. dodati krompir, koji ste oljuštili i isekli na manje kockice i kuvati sve zajedno 5 minuta, dodati brokulu, koju ste oprali i iskidali na manje cvetiće ( ja kuvam i stabljiku koju oljuštim i iseckam na sitnije komade ) i kuvati na thoj temperaturi dok brokula i krompir ne omekša.

Kad se sve skuvalo, skloniti sa ringle, posoliti, pobiberiti i dodati suvi začin po ukusu i štapnim mikserom samleti u glatku masu.
Ko želi, može dodati 100 ml pavlake za kuvanje, promešati i vratiti na ringlu samo da se dobro zagreje. ( ako ne postite )
Po želji se može poslužiti sa poširanim jajetom, kockicama hleba ili samostalno, bez ičega.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар