Kolač koji je idealan uz kafu ili čaj
za glazuru: izrendana korica 1 manje pomorandže, 2 kašičice ili manje svežeg soka od pomorandže, 3 do 4 vrhom pune kašike šećera u prahu
Sastojci: 450 g brašna, 1 kesica praška za pecivo, pola kašičice izrendanog đumbira, 1/4 kašičice soli, 225 g putera, 4 jaja, 200 g šećera, 30 ml likera od pomorandže, 1 kašičica vanilla paste ili 1 kesica vanilinog šećera, 3 kašike izrendane korice od pomorandže, pola kašičice ekstrakta pomorandže, 250 g kisele pavlake, 100 g pirea od jabuke ( ko nema pire od jabuka dodati još 50 g kisele pavlake )
i još: 125 ml sveže isceđenog soka od pomorandže, 50 g šećeraza glazuru: izrendana korica 1 manje pomorandže, 2 kašičice ili manje svežeg soka od pomorandže, 3 do 4 vrhom pune kašike šećera u prahu
Priprema: Uključiti rernu da se greje na 175°C
U manju zdelu prosejati brašno, prašak za pecivo i so i ostaviti na stranu.
U veću zdelu umutiti omekšali puter sa šećerom u penastu masu, dodati vanilu i dodavati jedno po jedno jaje i svaki put dobro sjediniti sa masom pre nego što dodate sledeće jaje.
U manju zdelu prosejati brašno, prašak za pecivo i so i ostaviti na stranu.
U veću zdelu umutiti omekšali puter sa šećerom u penastu masu, dodati vanilu i dodavati jedno po jedno jaje i svaki put dobro sjediniti sa masom pre nego što dodate sledeće jaje.
Dodati liker od pomorandže, ekstrakt pomorandže,izrendanu koricu pomorandže, izrendani đumbir i vanilu i sjediniti sve zajedno.
Dodati kiselu pavlaku i pire od jabuka, ako nemate pire od jabuka, dodati još 50 g kisele pavlake i umutiti sve zajedno.Na kraju dodavati brašno po malo i sjediniti sa tečnim sastojcima.
Treba da bude gušće testo.
Premazati ih hladnim puterom ili ispraskati sprejom za pečenje i sipati po polovinu testa u svaki kalup.
Poravnjati odozgore i staviti da se peče.
Peći oko 50 minuta ili dok vam čačkalica ne bude čista kad zabodete u sredinu testa.
Ostaviti na stranu.
Uzeti kuhinjsku četkicu i premazivati vruć kolač sa sokom od pomorandže.
Pre nego što isečete kolač, dobro ga rashladite.
Idealno uz šolju čaja ili kafe.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар