четвртак, 4. јун 2020.

Povrtna čorba sa orzo pastom i spanaćem

Nekad, za promenu, uželim se ovih laganih čorbica punih povrća, ali bez mesa, jer jednostavno želim da odmorim stomak od njega.
Sitna pasta mi je odličan dodatak da mi čorba bude onako malo više za ručak, jer ja posle nje ništa više ne jedem. Ko želi, umesto paste može da koristi, ječam ili heljdu a ako nemate ništa od toga, može i običan integralni pirinač.


Sastojci:  2 do 3 kašike maslinovog ulja, 1 osrednja glavica crnog luka, 1 do 2 štapića celera, 2 do 3 mlade šargarepe, 2 do 3 čena belog luka, 1 paprika, 400 g seckanog paradajza iz konzerve, 50 g orzo paste, 1 veći krompir, 1 manja ili pola veće tikvice, 150 g baby spanaća, 1. 5 l povrtne supe ili vode, 1 kašičica suvog origana, pola kašičice ljute tucane paprike ili po ukusu, nekoliko grančica timijana, i po ukusu, so, biber i suvi zašin

Priprema:  Svo povrće očistiti i oprati.
U veću šerpu zagrejati ulje, dodati sitno isečen crni luk, šargarepu isečenu na kockice ili manje kolutiće, celer iseći na polovinu pa pnda na manje kockice i pržiti dok luk ne postane staklast a povrće omekša, dodati sitno isečen beli luk i papriku, koju ste očistili od semenki i žilica. ( ja koristim ljutu papriku jer volim da je malo ljuto ) i to dinstati zajedno dok beli luk ne zamiriše, dodati listiće timijana i ljutu tucanu papriku, i na kraju dodarti seckani paradajz iz konzerve. ( ako ga nemate, koristite kuvani paradajz iz flaše. Ja koristim iz konzerve zato što je taj paradajz baš onako lepo začinjen i dodate su mu i začinske biljke )
Sipati malo vode ili povrtne supe u konzervu, malo promućkati pa i to sipati u šerpu.Naliti sa 1.5 l supe ili vode, dodati orzo pastu ili šta već koristite, krompir isečen na kockice i tikvicu isečenu na kockice i pustiti da provri, smanjiti temperaturu i kuvati na osrednjoj temperaturi, poluotvoreno, dok se krompir i pasta ne skuvaju.
Ako gustina čorbe nije onako kako vi volite,dodati vode ili supe onoliko koliko želite da vam je čorba gusta.
Na kraju dodati sav baby spanać, koji ste prethodno oprali i kuvati samo da baci nekoliko ključa, jer je šteta kuvati taj mladi spanać predugo.
Začiniti po ukusu i probati da li je šta potrebno od začna.

Poslužiti toplo uz dodatak seckanog spanaća i ako jedete sir, posuti sa rendanim parmezanom.


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар