Nisu nam se jele obične prženice, htela sam da probam da ih napravim sa ukusom belog luka jer beli luk obožavamo. Ja sam moje pržila ali se mogu napraviti i u rerni. Posluzžite ih tople sa sirom, paradajzom i šta god još vi volite.
Sastojci: 4 jaja, 175 ml mleka, 3 osrednja čena belog luka, pola kašičice belog luka u prahu, pola kašičice soli seckan peršun, puter ili ulje za prženje, stari hleb
Priprema: Beli luk očistiti, propustiti kroz presu za beli luk i dodati u mleko. Staviti mleko da se zagreje zajedno sa belim lukom ali ne mora da provri. Skloniti sa ringle i ostaviti sa strane da se mleko ohladi. ( ja ga obično napravim uveče, prohladim do sobne temperature i ostavim preko noći u frižider i koristim ga tek ujutru, ali ja volim jači ukus belog luka, vi ne morate da ostavite preko cele noći )
Umutiti jaja, dodati mleko koje ste procedili od belog luka, malo soli i beli luk u prahu, ako želite jači ukus belog luka. Ko želi može dodati i sitno izrendan parmezan sir isitno iseckan peršun, ja nisam. Umutiti sve zajedno.
Hleb iseći na debljinu koju vi volite. Ja volim da je hleb malo deblje isečen i koristila sam baguette hleb a vi koristite onaj koji imate.
U tiganj zagrejati ulje ili puter i to treba da bude malo više, jer ako imate manje, više će hleb upiti.
Svako parče hleba dobro zamočiti u smesu od mleka i jaja i pržiti dok vam donja strana ne porumeni.
Preporučila bih vam da ne pržite na jakoj temperaturi jer će smesa od jaja i mleka brzo izgoreti a unutrašnjost neće biti dovoljno ispržena. Ja sam sigurna da svako od vas ima svoj način pripreme ovakvih prženica.
Ko želi može ovu vrstu prženica peći i u rerni, meni je bilo lakše ispržiti na plotni jer sam brže završila i nije mi se kuća puno zagrejala. Inače mi retko jedemo prženu hranu pa ovako nešto možemo sebi da dozvolimo po neki put.
Ako koristite sir u masu, prženice će vam biti malo tamnije kad se isprže, meni je bila lepša opcija bez sira, ali sam ih zato poslužila sa fetom sa strane.
Нема коментара:
Постави коментар