Kupih neke kajsije da ih jedemo jer su mi na oko izgledale dobro..o majko moja, pa nikad gore kajsije nisam kupila tako da jedan deo napravih ovaj kolač a jedan deo skuvah džem, samo da ih ne bacim jer su potpuno bez ukusa i mirisa..džem je ispao dobar, jer sam pravila onaj moj džem od kajsija sa ukusom vanile ali i kolač je dobar...
Sastojci. 100 g omekšalog maslaca, 125 g šećera, 1 kesica vanilinog šećera, 2 veća jaja, 250 g kisele pavlake, prstohvat soli, 1 kesica praška za pecivo, 230 g brašna, desetak kajsija, prah šećer zamirisan vanilom
Priprema: Omekšali maslac sjediniti spatulom sa šećerom i vanilom da dobijete kremastu masu, dodajte 2 jaja i kuvarskom žicom umutiti u glatku masu. Dodati kiselu pavlaku i sve to umutiti zajedno.
Prosejati brašno i prašak za pecivo i dodati u masu od jaja i putera i na vrh toga dodati prstohvat soli u spatulom sjediniti brašno sa masom od putera i jaja. Dobićete jednu gustu masu.
Kajsije operite i osušite, preseći ih na pola i izvaditi im koštice.
Kalup veličine 22cm X 22cm ili sličnih veličina premazati sa hladnim puterom ili isprskati sprejom za pečenje. Kašikom sipati masu u kalup. Odozgore poređati sečenom stranom prema dole, kajsije i malo ih pritisnite na dole.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 do 35 minuta ili dok vam čačkalica ne bude čista kad je ubodete u sredini testa.
Ostaviti da se kolač ohladi, posuti prah šećerom pomešan sa vanilom, iseći na parčiće i poslužiti uz čaj ili kafu. Kolač je izuzetno mek i sočan ....
Нема коментара:
Постави коментар