Kad vam treba nešto na brzinu a volite jela sa kašikom, e onda je ovo za vas..
Sastojci: 500 g očišćenog korena celera, 250 g očišćenog krompira, 1 manja glavica crnog luka, 2 čena belog luka i 2 kašike maslinovog ulja, 1 do 1.5 ml povrtne supe ili vode, 1 kašičica suvog začina i soli po ukusu
Priprema: U šerpu staviti očišćen i na kocke isečen celer i krompir, dodati beli luk i crni luk, koji ste isekli na krupnije komade, naliti sa 1.5 l povrtne supe ili obične vode, dodati suvi začin, maslinovo ulje i kuvati dok ne provri, kad provri onda smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri sve dotle dok se celer i krompir potpuno ne skuva.
Probajte da li vam je dovoljno slano, ako nije dodati malo soli i štapnim mikserom samleti sve u jednu glatku masu.
Hleb iseći na kockice, preliti sa malo maslinovog ulja i ispeći u rerni ispod gornjeg grejača samo da porumeni
Potaž poslužiti sa krutonima i sitno isečenim peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар