среда, 14. јул 2021.

Svileni potaž od korena celera

 Kad vam treba nešto na brzinu a volite jela sa kašikom, e onda je ovo za vas..

Sastojci: 500 g očišćenog korena celera, 250 g očišćenog krompira, 1 manja glavica crnog luka, 2 čena belog luka i 2 kašike maslinovog ulja, 1 do 1.5 ml povrtne supe ili vode, 1 kašičica suvog začina i soli po ukusu

Priprema:  U šerpu staviti očišćen i na kocke isečen celer i krompir, dodati beli luk i crni luk, koji ste isekli na krupnije komade, naliti sa 1.5 l povrtne supe ili obične vode, dodati suvi začin, maslinovo ulje i kuvati dok ne provri, kad provri onda smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri sve dotle dok se celer i krompir potpuno ne skuva.


 Probajte da li vam je dovoljno slano, ako nije dodati malo soli i štapnim mikserom samleti sve u jednu glatku masu.

Hleb iseći na kockice, preliti sa malo maslinovog ulja i ispeći u rerni ispod gornjeg grejača samo da porumeni

Potaž poslužiti sa krutonima i sitno isečenim peršunom.




Prijatno!!!


Нема коментара:

Постави коментар