четвртак, 13. март 2014.

Grilovan topli sendvič

Volim da pojedem sendvič, muž baš nije veliki obožavatelj, ali pojede...on mnogo više voli jela " na kašiku " ali malo za promenu

Sastojci:

2 parčeta integralnog hleba sa semenkama ( kod mene je hleb sa 9 vrsta semenki )
20 do 30 g putera
2 vrste lako topljivog sira ( Gouda i žuti Cheddar )
1 paradajz
2 kašike ljutog ajvara
šunka, suvi vrat, salama

Priprema:

Svako parče hleba premazati sa malo putera a ostatak staviti u teflonski tiganj.

Na hleb staviti komade lako topljivog sira, preko sira naređati suhomesnato po izboru ( ja sam koristila šunku i suvi vrat ) preko staviti tanke režmjeve svežeg paradajza ili ako volite može i sušeni paradajz, oceđen dobro od ulja i preko paradajza staviti izrendani žuti ( cheddar ) sir.


Drugo parče premazati sa ajvarom i preklopiti preko nadevenog parčeta hleba.

Zagrejati puter u tiganju i staviti celi sendvič u tiganj i zagrevati dok se sir ne počne da topi a hleb dobije lepu zlatnu bojicu,okrenuti i tako isto uraditi i sa drugom stranom hleba.

Preseći na pola i poslužiti tako kako jeste ili uz dodatak neke zelene salate ili kisele turšije.

Ovo su omiljeni sendviči moje dece a volim ih i ja.

Umesto da ih zagrevate na puteru možete samo premazati sa puterom i staviti u rernu da greje samo gornji grejač, ako tako radite, budite pažljivi da vam hleb ne izgori.

Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. I think I would really love this sandwich! :) But I am mostly curious how you make the ajvar in Serbia. Would it be like we do it in Bulgaria?!
    Have a lovely Friday, dear! Hugs and smiles from me :)

    ОдговориИзбриши
  2. Thank you TiKi..I am not sure how you make ajvar in Bulgaria, but I think is very similar if nit the same. Peppers are roasted ,peeled,cleaned from seeds,drained from the liquid over night and then minced, and everything goes in a big pot and is cooked on the top of the stove ( I am doing mine in the oven, it is easier, add some oil, salt.When the water vaporized from the mixture pour hot mixture in hot sterilized jars...Other way is with eggplant it goes 2 kilos peppers to half a kilo eggplant and it s done same way as with peppers only.
    Hugs,my dear friend:))

    ОдговориИзбриши
  3. Ovakve sendviče i ja volim nekada pojesti za ručak, jako dobro si ga pripremila, zapravo, voljela bih ga pojesti i sada za večeru :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da znaš da može i za večeru, samo što mi nikada ne večeramo, nama je ručak/večera oko 4 po podne a uveče pojedemo jabuku ili grožđe, nekad malo kiselog mleka i to nam je dovoljno.Pozdrav.

      Избриши