уторак, 4. март 2014.

Krompir sa dve vrste sira

Krompir obozavam na sve moguce nacine,evo jednog koji nikada do sada nisam probala, danas je prvi put i odusevljena sam ukusom. 


Sastojci:

     6 većih krompira
     po potrebi vode
     1/2 kašičice soli
     3 kašike ulja
     na vrh noža biber     
     2 kašike svežih začina timijan, oregano,ruzmarin, peršun,sve sitno iseckano
     na vrh noža mlevene ljute paprike
     2 kašike rendanog cheddar sira
     25 g sveže narendanog parmezana
     1 kašika vegete Natur ili suvi začin koji koristite

Priprema:

Oprati i dobro izribati krompr, iseći ga na pola pa onda iseći još na nekoliko šnita ,po mogućnosti istih veličina. 

Kuvati krompir 5 minuta u posoljenoj vodi, ocediti i osušiti. 

Naređati komade krompira na pleh u kome ćete peći, koji je vrlo malo premazan sa uljem. 

Posuti krompir uljem, svežim i suvim začinima, biberom i mlevenom ljutom paprikom i sve to dobro promešati. 

Peći na 200*C 15 minuta. 

Posuti sa oba sira, promešati dobro i peći još 10 do 12 minuta dok krompir ne porumeni a sir se otopi.

Ako imate krompir od ove godine, nemojte ga ljuštiti, samo ga dobro operite i izribajte sa četkicom za krompir, jer krompirova ljuska je zdrava da se jede.
Krompir spremljen na ovaj način vam može biti ručak sa dosta zelene salate ili prilog uz pečeno meso, roštilj ili piletinu.

Prijatno!!!!



10 коментара:

  1. Jako dobar način pripreme krompira, i sir, i začini, sve mi već miriše , a izgleda tako fino i ukusno. Moj I.obožava krompir i sigurno će mu se i ovo svidjeti !

    ОдговориИзбриши
  2. ima li još ovoga krompira :-))))))) odličan je zoki. znaš nekad se pitam spavaš li ti ikako,ili samo spremaš ;-******

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ostala je samo slika i recept, draga moja Danka. Spavam, šetam, kuvam, viđam se sa decom i prijateljima i sve stignem i sve mi to čini ogromno zadovoljstvo. Od srca ti hvala i topli pozdrav.

      Избриши
  3. Zoko, Zoko, upropastićete me :) Recept će prvom prilikom biti isproban, a zahvaljujući Vama, ja konačno naučih da kuvam po nešto tu i tamo. :) Moja baka pravi sjajan krompir po sličnom receptu, samo u kombinaciji stavlja čedar i neki tvrdi, baš baš slani sir koji sama pravi od kombinacije ovčijeg i kravljeg mleka, pa sve to lepo zapeče u šporetu, pa joj joj :)
    Krompirasti pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kyra, bake su uvek pravile najbolja jela pa tek posle njih mame....ali i mamino je bilo jako slasno i ukusno. Pozdrav za tebe, draga moja.

      Избриши
  4. I also love all types of cooked potatoes. Very, very delicious! :)
    Have a nice evening, Zokiii! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potato and salad is enough fir me for lunch,if I have piece of meat OK if not,still is OK.
      Have a wonderful evening my dear Gery. Hugs;))

      Избриши
  5. Znam nekoga ko mnogo voli krompir i ovaj recept je baš dobrodošao.... Dobro, da otkrijem...ćerkin dečko je u pitanju...Šta ćemo kad volimo svima da ugađamo ;))))
    Ozbiljno, sviđa mi se kad ide dosta različitih začina u ove svakodnevne, da kažem proste namirnice...Pozdrav!:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se, Sandra, da ćemu se dopasti i na ovaj način. Mi smo isto velčiki ljubitelji krompira.Od srca hvala i topli pozdrav.

      Избриши