субота, 13. децембар 2014.

Truffle od suvih kajsija i začina

Truffle su pravljene bez termičke obrade a takođe su i posne.
Probajte ih, veoma su zdrave.



Ovog puta imamo dve domaćice za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " su naše blogerice Sanda i Kristina, sa bloga " Legice u kuhinji " koje su nam zadale temu LEŠNIK i njima šaljem ovaj recept.



Sastojci:

200 g suvih kajsija
25 g pečenih i oljuštenih lešnika ili badema
pola kašičice sveže izrendanog đumbira
1/4 do 1/2 samlevenog kardamoma
30 ml soka od mandarine
1 kašičica meda
kokos

Priprema:

Ako su vam kajsije mnogo suve, potopite ih u toplu vodu, ostavite da vam omekšaju i pre nego što ih stavite u multi praktik, ocediti ih od vode.
Ako ovo pravite za odrasle, možete potopiti kajsije u liker od kajsija ili pomorandže.

Sve sastojke staviti u multi praktik, osim kokosa i samleti u glatku smesu, ali i ako imate komadiće kajsije ništa neće smetati.
Ruke navlažite sa malo vode i praviti manje kuglice i naređati ih na tacnu. U zavisnosti koliko velike kuglice pravite trebali biste dobiti oko 24 do 26 kuglica. ( moje su kuglice manje )
Kad ste završili sa pravljenjem, svaku kuglicu uvaljati u kokos.
Stavljati ih u papirne korpice i poslužiti ih odmah ili ih staviti u kutiju i čuvati na hladnom.


Ako želite, ove kuglice, kad su napravljene, možete preliti i sa otopljenom čokoladom, koju ćete otopiti na pari sa kašikom ulja.

Ako hoćete da ih prelijete sa čokoladom, ostaviti ih prvo da se dobro ohlade u frižideru i tek ih onda preliti sa čokoladom,preko čokolade,kad se stegne, možete ih ukrasiti sa nekom drugom čokoladom.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Mnogo mi se dopadaju. Ja nisam nikada praktikovala da pravim kolače sa suvim kajsijama, a vidim da su jako lepi... Mnogo su slatki:)

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam ni ja Nale, aliu sam počela od pre nekoliko godina i jako se brzo pojedu a suvog voća uvek imam u kući. jer ga moj muž obožava. Hvala tri i topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши