уторак, 24. фебруар 2015.

Kremasta čorbica od pečenog paradajza

Pre nekoliko dana sam prvi put kupila i probala paradajz, koji je prvo pečen na roštilju pa tek onda konzerviran, i jako mi se dopao, tako da ću ga od sada češće kupovati.
Kad sam videla ovaj recept,znala sam da ću ga isprobati, samo je trebalo vreme.
Moj muž obožava paradajz i u našoj kući se jede u nenormalnoj količini, bar dva - tri paradajza dnevno, nekad i više i pošto je i ova čorbica od paradajza, znala sam da će nam se dopasti.



Sastojci:

2 komada svetlo i zeleni deo od praziluka ili manja glavica crnog luka
2 do 3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 mala ljuta papričica
1 konzerva od 400 ml pečenog paradajza ( fire roasted tomato )
1 konzerva paradajz supe ( 298ml )
250 ml mleka
5-6 lista bosiljka
300 ml pilećeg temeljca
65 ml pavlake za kuvanje
200 g tortellini ili pasta po vašem izboru
začini po ukusu; so, biber, crvena dimljena paprika

i još:
parmezan sir
sitno iseckan bosiljak

Priprema:

Sipati ulje u šerpu i dodati sitno iseckan praziluk ili luk, ja više volim ukus praziluka u jelu i zato ga koristim mnogo više nego crni luk, u nekom jelu, koristim oba. Vi koristite koji vi više volite.
Pržiti dok luk ne omekša i onda dodati beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše.

Dodati paradajz, supu od paradajza,mleko, pileći temeljac, isečene listove bosiljka i ljutu papričicu, ( neka bude cela, da vam nebi zaljutila puno čorbicu, samo da ima malčice ukus na ljuto ) i začine po ukusu

Kuvati ali na vrlo tihoj temperaturi, samo da se krčka, oko 20 minuta.

Dodati tortellini ili pastu po vašem izboru. Moje torrtellini su bili punjeni sa piletinom i slaninicom, takve sam ih kupila a možete koristiti koje su punjene samo sa sirom ili po vašem ukusu, sipati pavlaku i kuvati još 15 minuta ili dok vam se tortellini ne skuvaju.
Ako nećete da stavite pastu, možete napraviti poširano jaje i poslužiti čorbicu sa jajetom....
Probati za so i biber, sipati u tanjire, posuti sa sitno iseckanim bosiljkom i izrendanim parmezanom i poslužiti toplo sa prepečenim hlebom.



Prijatno!!!!

10 коментара:

  1. Odlično izgleda! ♥ Možda ja sama sebi ispečem paradajz, teško da ću naći pečeni, pa konzerviran... :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Gago, može i sa običnim konzerviranim paradajzom, ono što se nema, bez toga se može....Hvala ti, draga moja.

    ОдговориИзбриши
  3. Corbica divno izgleda, zaista je sve lepo pripremljeno i servirano... pozelis odmah da sednes za sto i uzivas.:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, draga moja Lana...nama se izuzetno dopala a da samo znaš kako nam je prijala po ovako hladnom vremenu.

      Избриши
  4. Gurme čorbica za posne dane Zorico
    može neko da je pravi i bez mleka ili koristeći posne proizvode. IPak sviđa mi se kombinacija sa takvim tortelinima .
    Draga Zorico hvala što si primetila što sam ja grešila u predložima kuvarigrice, ja se izvinjaval i tamo ali posle brišala komentare da ne smetam. Nisam ni mimslila da u pravilima pišu o tome pa nisam ni čitala.... Ej nešto sam čitala piše možemo predložiti sopstveni blog, jel to znači da mogu ja predložiti moj blog???
    Hval puno unapred i nastavi tako , sviđa mi se što vidim nove recepte svaki dan Uživam

    ОдговориИзбриши
  5. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. Dakle i ja volim d ispečem neko povrće , pre nego što pravim supu ili čorbu.Tako i paradajz i potvrdjujem ukus je kao što s emože zamisliti gledajući ove divne fotke predobar!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Džoli.....meni je uvek čorbica lepša kad se pravi sa ispečenim povrćem e sad,neko voli, neko ne. Pozdrav za vas dve.

      Избриши