петак, 29. јул 2016.

Tapioca puding sa kremom od malina

Obožavam tapica puding ali ga baš retko pravim, pojma nemam zašto...ovog puta sam specijalno išla u Azijsku prodavnicu da bih ga kupula, jer jedibno te perlice nađem kod njih. Imam kod kuće one krupne ali mnogo više volim ove sitne perlice..



Sastojci za umak od malina:
inspiracija
150 g malina
1 puna kašika agava, javorov sirup ili med
4 g želatina
20 ml hladne vode
Sastojci za puding:
400 ml kokosovog mleka
prstohvat soli
50 g tapioca perlica
salađivač po vašem ukusu ( šećer, javorov ili agava sirup, stevia )
1 kašičica vanilinog ekstrakta ili vanillla paste

Priprema:
Staviti želatin u hladnu vodu da nabubri, oko desetak minuta.
Sve ostale sastojke staviti u šerpicu, pustiti da provri i kuvati oko 2 do 3 minuta da maline omekšaju. Skloniti sa ringle i procediti kroz cediljku da dobijete kremastu masu bez semenkica.
Otopiti nabubreli želatin, sipati u masu od malina, promešati i sipati u 4 manje čaše. ( ja sam dodala i po nekoliko svežih malina u čaše )
Ako hoćete da napravite šaru, kao ja, ja sam to sipala učaše i njih stavila u manji pleh i ostavila u frižider da se masa stegne.


U šerpicu staviti mleko, sipati tapioca perlice i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Posle pola sata ( meni je stajalo malo više od pola sata ) kuvati na osrednjoj temperaturi oko 15 do 20 minuta ili dok perlice ne nabubre i omekšaju. i na kraju dodati salkađivač i vanilu.Ako vam je masa pregusta, dodati malo mleka da razredite jer sve zavisi od vas koju gustinu volite, ja nisam dodavala više mleka.

Tri vrste tapioke, jedna je crna, koristi se za pića a druge dve su za kuvanje ,ja sam koristila ovu sitnu...

Ostaviti da se ohladi ali povremeno promešajte da se ne stvori kožica po površini.

Ja nisam čekala da mi se tapioca puding potpuno ohladi pa sam je sipala dok je bola mlaka, zato možete videti da mi se malo krema od malina otopila, ali to nije smetalo ništa da ukus bude fantastičan.

Ostaviti u frižider da se potpuno ohladi.

Poslužiti sa umućenom slatkom pavlakom, posutom sa kokosom i malinom na vrhu.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. I ja sam nesto slicno pravila, sa kokosovim i ovsenim mlekom, i bez zelatina. Prelep je ukus. Ne znam zasto ga ni ja ne pravim cesce.

    ОдговориИзбриши
  2. Može i na taj način, ali onda bude samo preliv ili se stavi na dno čaše...pravila sam i ja i na taj način i podjednako volim...Hvala nšto si me posetila.

    ОдговориИзбриши