субота, 9. јул 2016.

Lemon Yogurt Cheese Cake with Raspberries


Idealno za ove letnje vrućine, jer kolač se ne peče i napravi se za manje od pola sata a posebnbo mi se sviđa što je sa malinama.

Sastojci za koru:
120 g samlevenog keksa
50 g sitnije sečenih oraha
60 g otopljenog putera

Sastojci za fil:
360 g malina
500 ml gustog jogurta
250 ml mladog sira ( kvark )
100 g šećera
korica od jednog limuna
13 g želatina
125 ml mleka

Priprema:
U zdelu staviti samleveni keks, ( ja sam koristila Graham cracker koji je već samleven ) dodati iseckane orahe i otopljen puter i rukom sve sjediniti.

Kalup, veličine 25cm X 10cm obložiti sa providnom folijom.
Sipati masu od keksa i rukom utisnuti svuda po dnu.
Ostaviti sa strane.

U zdelu sipati gusti jogurt, kvark sir,( ako nemate kvark sir možete koristiti i mascarpone sira, koji sam ja koristila jer u ovom mom selu nema kvark sira ) šećer, limunovu koricu  i sve dobro sjediniti u homogenu masu.

Želatin preliti sa polovinom hladnog mleka i dobro izmešati a drugu polovinu dobro zagrejati i preliti preko želatine i izmešati u glatku masu.
Sipati u masu od sira i sve dobro sjediniti.

Sipati pola mase preko utisnutog keksa, poređati pola količine malina, koje ste prethodno oprali i ostavili da se osuše,preko malina sipati i drugi deo sira i preko naređati preostale maline.


Ostaviti u frižider da se malo stegne,podignuti foliju preko malina i prekriti ih i ostaviti u frižider najmanje 3 sata da se masa stegne.


Prijatno!!!!

6 коментара: