четвртак, 15. јун 2017.

Burgeri od svežih kobasica

Burgere retko pravim i ne pitajte me zašto..dok su deca bila manja i kod kuće bilo ih je redovnije na meniju, za nas dvoje mi se baš i ne prave..ovog puta sam ih napravila, ispekli smo 3 a ostalo smo zamrzli jer u subotu dolaze oni najmlađi članovi familije, oni ih vole.


Sastojci: 1 kg svežih kobasica po vašem ukusu,45 ml maslinovog ulja,1 glavica luka,1 velika crvena ili zelena paprika,1 kašičica semenke komorača, ( fennel seeds ) po ukusu so i biber,mini mozzarella

Priprema: Sveže kobasice se obično prave sa raznim začinima i raznih ukusa. Ja sam kupila italijanske ljute kobasice.Skinuti opnu i izmešati meso. Oblikovati 6 burgera i staviti ih u frižider dok ne budete spremni da ih pečete.

U tiganj sipati maslinovo ulje, dodati semenke komorača, ako ih ne volite, nemojte ih ni dodavati, papriku isečenu na trakice i luk isečen na rebarca i pržiti na tihoj temperaturi dok povrće ne omekša, oko 15 minuta. Povremeno promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu.

Zagrejati roštilj ili gril tavu i ispeći burgere na svakoj strano po 3 do 5 minuta.Pred kraj zagrejati burger zemičke na roštilju.Staviti burger na zemičku, preko staviti papriku i luk, preko staviti mini mozzarellu, koju ste isekli na polovine, ako su kuglice veće, iseći ih na više delova. Poklopiti i vratiti na roštilj ili u rernu, samo da se sir malo otopi.Mi nismo, jer od toplog burgera i zemički ( burger buns ) sir je dovoljno omekšao.Poslužiti sa domaćim pomfritom ili onion rings uz hladno piće po izboru.


Još jedan način kako možete da napravite burgere od svežih kobasica.
Pola kg mesa od svežih kobasica izmešajte sa pola kg krupnije mlevenog mesa, po vašem izboru, dodajte malo sitno iseckanog bosiljka, 75 g mešavinu izrendanih italijanskih sireva i 1 jaje i sve to sjediniti. Oblikovati 6 burgera i ispeći ih.
Zemičke za burgere kratko zagrejati, staviti ispečen burger, preko staviti malo izrendong sira, sitnije isečenu ledenu salatu i vratiti nazad vrlo kratko na roštilj.
Poslužitti toplo.


Prijatno!!!

1 коментар:

  1. Анониман17. јун 2017. 00:00

    Super ideja a burgeri izgledaju odlično sa svim prilozima. Ko li je pojeo 2 komada :)

    ОдговориИзбриши