субота, 17. јун 2017.

Puff Pastry Caprese Cups

Caprese salatu svi volimo, zašto da je ne poslužimo i na ovaj način.


Sastojci: 450 g lisnatog testa,75 g sitnog paradajza, ( grape or cherry )75 g svež mocarela sir,desetak listova svežeg bosiljka,2 čena pasiranog belog luka,po ukusu so i biber
Balsamic glaze:1 kašika meda,125 ml aceto balsamico

Priprema: U našem pakovanju lisnatog testa ima 2 komada i svako je po 225 g.
Odmrznuti lisnato testo u frižideru i na pobrašnjenoj radnoj površini otvoriti svako pakovanje.
Iseći na onoliko delova na koliko želite da vam budu velike korpice. Ja sam dobila 18 korpica, po 9 iz svakog dela.
Pekla sam prvo prvih 9 pa sam tek onda radila sa onim drugim delom testa.
Svaki deo staviti u otvor u pleh za muffine i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 do 12 minuta ili dok vam korpice lepo ne porumene.

Dok se korpice peku, napraviti balsamic glaze. Ja sam imala kupljen, te ga nisam pravila.
U šerpicu izmešati med i balsamic sirće i kuvati na osrednjoj temperaturi dok se ne zgusne,tj, ostane pola količine, oko desetak minuta.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.

Sitno iseckati svežu mocarelu, paradajz, ( ja sam koristila sitan cherry paradajz ) i bosiljak.
Staviti sve u zdelu, dodati pasirani beli luk, maslinovo ulje, so i biber i sve izmešati.


Prohlađene korpice puniti sa masom od sira i paradajza, preliti sa malo balsamic glaze i poslužiti odmah.

Sve ovo možete da pripremite mnogo ranije i napuniti samo onda kad vam je potrebno da poslužite.


Prijatno!!!

4 коментара: