петак, 27. април 2018.

Pikantne kozice na posteljici od avocada i krastavca

Idealno predjelo ili finger food za vaše goste i vas a može da vam bude i lagani ručak.


Sastojci za kozice: 1 kašika ulja, 1 kašika nekog ljutog začina, 450 g kozica
i još: 1 engleski krastavac
Sastojci za avocado sos: 1 veći avocado, 1 struk sitno iseckanog mladog luka, 1 čen belog luka, 1 mala ljuta papričica ili pola kašičice ljute mlevene paprike, po ukusu so i biber, 1 kašika soka od limuna ili limete, 2 kašike seckanog korijandera ( cilantro ) ili peršuna

Priprema:  Kozice očistiti, oprati i osušiti.
Ako imate ljuti creola seasoning, možete da koristite njega a ako nemate koristite neki Podravkin pikantan začin.
Kozice izmešajte sa kašikom ulja i posuti sa kašikom pikantnog začina i izmešajte sve zajedno.
Zagrejte tiganj i ispržiti kozice da porumene i da malo dobiju lepu rumenu boju, okrenuti ih i isto tako i na drugoj strani.
Skloniti sa ringle.

Avocado očistiti, iseći na kockice i viljuškom sve izmeljati ili staviti u mali multi praktik i samleti da dobijete glatku masu, dodati sve ostale sastojke, osim korijandera i izmešati.

Krastavac oprati i iseći na kolutove, debljine oko 1cm
Na kolutove krastavca staviti sos od avocada, preko toga staviti po 1 kozicu, posuti sitnije seckanim korijanderom i poslužiti.
Po želji, kozicama možete odseći repiće pre nego što ih ispržite, ja nisam.

Ako želite cajun začin možete i sami napraviti i to ovako:
3 kašičice crvene mlevene paprike
1 kašičica suvog timijana
1 kašičica suvog origana
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica belog luka u prahu
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica ljute paprike, ili po ukusu


3 коментара:

  1. Predivno, nesvakidašnje, drugačije. Da li postoji verzija na engleskom? Htela bih da podelim u jednoj grupi na Facebook:u ako. Hvala puno Zorice.

    ОдговориИзбриши
  2. Daniela, hvala ti puno na poseti..ovaj recept je vrlo lako prevesti na engleski, prevešću ti ga, ali me sačekaj do nedelje, eventualno ponedeljka...Topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши